Ice Comic Con, în weekend, la Palatul Copiilor din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/ice-comic-con-in-weekend-la-palatul-copiilor-din-bucuresti/

Pasionaţii de benzi desenate, filme, seriale şi jocuri video sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, la prima ediţie Ice Comic Con, de la Palatul Copiilor din Bucureşti, un eveniment desfăşurat sub egida celei mai mari convenţii de profil din estul Europei – East European Comic Con.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2014

Ice Comic Con / Sâmbătă, fanii serialului HBO „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” şi cei ai cărţilor lui George R.R. Martin „A song of ice and fire” vor avea şansa de a sta de vorbă cu James Cosmo, la unul dintre panelurile organizate, şi de a se fotografia cu acesta, notează Mediafax.

Sâmbătă şi duminică, pasionaţii „Game of Thrones” vor mai avea două motive de bucurie: Miltos Yerolemou, interpretul profesorului de „dans” al Aryei Stark, Syrio Forel, dar şi Ian McElhinney, interpretul lui Barristan Selmy, protectorul lui Daenarys Targaryen, vor răspunde întrebărilor publicului şi vor fi disponibili pentru poze.

Ian McElhinney din Game of Thrones vine la ICE Comic Con

Ian McElhinney din Game of Thrones vine la ICE Comic Con

Şi pasionaţii de benzi desenate şi ilustraţie au motive pentru a fi prezenţi la Ice Comic Con, întrucât au şansa unică de a se întâlni cu mari desenatori internaţionali, responsabili pentru creaţia universurilor Marvel, DC Comics, ca Guillermo Ortego, Alesandro Vitti, Noah Bradley, Jonas de Ro, Suzanne Helmigh şi Titus Lunter, cu designerul Musketon, care va dezvălui aspectele creative ale unor concepte semnate de el pentru MTV Mobile, Nike şi Mazda, dar şi cu artişti români precum Alex Negrea, Pisica Pătrată, Puiu Manu, Simona Simpson şi Mihai Radu.

Jocurile video nu vor lipsi din raiul pop culture, astfel că publicul va putea afla secretele din spatele unor jocuri ca „Arena of Fate” de la creatorii săi, dar şi modul în care sunt animaţi celebrii RObotzi chiar de la „părinţii lor”, Creative Monkeyz.

Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat aici.

Foto: Ice Comic Con – comic-con.ro

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.