Ileana Stana Ionescu, despre Iurie Darie: Suport tot mai greu pierderile intamplate in breasla
https://www.ziarulmetropolis.ro/ileana-stana-ionescu-despre-iurie-darie-suport-tot-mai-greu-pierderile-intamplate-in-breasla/

Actriţa Ileana Stana Ionescu a vorbit cu durere despre colegul său de breaslă Iurie Darie – care a încetat din viaţă vineri – şi a spus că, odată cu pierderea „acestui actor minunat şi talentat”, simte că suportă tot mai greu despărţirea de cei care, de-a lungul anilor, i-au fost alături pe scenă.   „Sunt […]

Un articol de Andrada Văsii|10 noiembrie 2012

Actriţa Ileana Stana Ionescu a vorbit cu durere despre colegul său de breaslă Iurie Darie – care a încetat din viaţă vineri – şi a spus că, odată cu pierderea „acestui actor minunat şi talentat”, simte că suportă tot mai greu despărţirea de cei care, de-a lungul anilor, i-au fost alături pe scenă.

 

„Sunt foarte tulburată şi mă gândesc de aseară că am pierdut un actor minunat, un bărbat superb, un talent multilateral şi sunt profund neconsolată de tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă în breasla noastră, de toate pierderile pe care le-am trăit şi suport din ce în ce mai greu asta. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Iura şi, dacă există o lume de dincolo, să fie răsplătit pe măsura frumuseţii lui trupeşti şi sufleteşti”, a spus actriţa Ileana Stana Ionescu pentru Mediafax.

 

Sursa: Mediafax

18
/12
/17

„Furtuna” sau „Fortuna”. Ilustrația muzicală (fragmentul din Carmina Burana de Carl Orff) mi-a dat o posibilă cheie de lectură a piesei lui Shakespeare, ultima cu care dramaturgul se retrage din Teatru, poate doar pentru a pătrunde mai adânc în inima lui.

17
/12
/17

Sincer, când v-a plăcut ultima dată de România? Sau mai degrabă ”România e o țară grozavă, păcat că e locuită”? Când v-ați simțit foarte „împreună“ cu alți români? (Nu la sentimentul colectiv de ”vai de noi” mă refer).

17
/12
/17

Cinefilii pot vedea zilele acestea, la cinematograf, cel mai recent film al lui Michel Hazanavicius (câștigător al Premiului Oscar):  REDUTABIL / Redoutable, o comedie despre dragoste, cinema și revoluție, un episod din viața lui Jean-Luc Godard.

15
/12
/17

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

15
/12
/17

Marți, 19 decembrie 2017, bucureștenii sunt invitați la Teatrul EXCELSIOR pentru a viziona ultima reprezentație din acest an a musicalului Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare), una dintre cele mai aplaudate producții din repertoriul teatrului, ce poartă semnătura regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

15
/12
/17

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".

15
/12
/17

Pelicule din Suedia, Ungaria, Rusia și Chile se află pe lista scurtă a Academiei de Film Americane pentru o nominalizare la Oscar 2018 la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. Printre acestea se numără „The Square”, premiat anul acesta cu Palme d'Or, „On Body and Soul”, recompensat cu Ursul de Aur, aclamatul „Loveless”, premiat de juriul Festivalului de la Cannes, şi „Una mujer fantástica”, premiat pentru scenariu la Berlinala 2017.

14
/12
/17

„Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, a beneficiat de un turneu de promovare în Statele Unite.

14
/12
/17

După succesul înregistrat cu Orchestra Sinfonia Bucureşti la debutul din Parcul Colţea, urmat de periplul prin oraşe si localități importante ale României (București, Constanța, Iași, Rm. Vâlcea, Pitești, Baia Mare, Tg. Mureș, Bacău, Botoșani, Ilfov, Poiana Brașov, Giurgiu), maestrul Florin Totan revine cu al doilea concert din cadrul proiectului ”Bucuriile Muzicii”.

13
/12
/17

Se joacă la Unteatru, în regia lui Alex Bogdan, spectacolul „Frig”, după un text de Lars Noren. Pe scenă urcă patru actori: Liviu Pintileasa, Ionuț Grama, Silviu Debu și Andrei Seușan.