In Anul Caragiale, romanii primesc bere in schimbul lecturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-anul-caragiale-romanii-primesc-bere-in-schimbul-lecturii/

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand o carte scrisa de ilustrul dramaturg (sau orice carte scrisa despre Caragiale). In schimbul acestui efort, romanii dornici de lectura vor primi… o sticla de bere Nenea Iancu.

Promotia este valabila exclusiv pana la finalul anului in librariile grupului Librarium in Bucuresti (Libraria Bastilia), Timisoara (Libraria Cartea de Nisip), Cluj (Libraria Book Corner), Iasi (Libraria Avant-Garde si Palas), in limita stocului disponibil.

Sub sloganul: Ai carte, ai parte de Printipuri, cei care trec pragul Librariei Bastilia vor avea surpriza sa gaseasca si cadouri de Craciun personalizate si impachetate in hartie care imita publicatiile vremii (ziarul TimpulConvorbiri literare etc.). Pachetele contin o carte de Caragiale sau despre Caragiale (textele Ioanei Parvulescu, criticului Dan C. Mihailescu) alaturi de o sticla de Nenea Iancu.

Cititorii au fost placut surprinsi de promotia initiata la inceputul lunii de catre Bavarom (cel mai mare distribuitor independent de bere de import din Romania, dintre care amintim si Paulaner) alaturi de Grupul Librarium. Cei mai multi cititori au fost uimiti de simpla prezenta a unei sticle de bere in librarie, alti cititori au venit special pentru promotie, altii au considerat ca este cea mai inspirata promotie de pana acum.

Despre Nenea Iancu
Berea Nenea Iancu (Caragiale era cunoscut intre prieteni dupa pseudonimul Nenea Iancu) s-a lansat in Anul Caragiale la initiativa Bavarom pentru a-l celebra pe ilustrul dramaturg. La cateva saptamani dupa lansarea oficiala, berea a inregistrat un succes neasteptat, romanii consumand in aceasta vara peste 100.000 de halbe de bere.
Nenea Iancu se gaseste, pe langa librariile deja mentionate, in cateva localuri alese din orasele mari din Romania, in doua sortimente:

–          bere blonda de tip „Munchner Lager” cu o concentratie de alcool de 4.9 grade
–          bere nefiltrata de tip „Weiss” cu o concentratie de alcool de 5.1 grade.

Nenea Iancu este o bere produsă din trei ingrediente de baza, fara aditivi chimici: apa, malt din orz si hamei, dupa un procedeu natural de fermentatie care dureaza 45 de zile (pentru berea nefiltrata tip „weiss” este adaugat si maltul din grau).

25
/10
/22

”dosztoievskij b@r/reopening”, spectacolul de teatru al Companiei independente Arte - Factum, va fi jucat joi, 26 octombrie 2022, în cadrul Festivalului Internațional Lugoj Clasic, director artistic Aura Twarowska.

25
/10
/22

Săptămâna Teatrului Tânăr de la Buzău a avut loc în perioada 15-22 octombrie la Teatrul „George Ciprian”. Timp de șapte zile, publicul buzoian s-a bucurat de povești spuse de artiști cu spirit tânăr și dezinvolt, de povești despre iubire, despărțire, vise, adolescență, bullying, moarte, depresie, boală, durere; dar și vindecarea pe care Alex Ștefănescu ne-a dăruit-o în ultima zi de festival cu concertul său omonim.

24
/10
/22

Tinerețea este de cele mai multe ori sinonim cu dragostea. Când suntem tineri vrem să iubim pe cineva pentru că fie așa simțim, fie că așa am aflat că trebuie, ori cine știe ce alte motive. Curiozitatea există, dorința la fel, dar rămâne o singură întrebare fără răspuns. Oare suntem pregătiți și pentru ce se întâmplă după? După ce iubirea dispare? Cu un răspuns destul de pesimist vine spectacolul „Efecte secundare” de la Teatrul unteatru, în cadrul Săptămânii Teatrului Tânăr de la Buzău.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

În premieră la Sala Pictura a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, pe 22 şi 27 octombrie 2022, de la ora 20.00, „Cei drepţi” de Albert Camus, una dintre montările actualei stagiuni aşteptate cu un viu interes. O întâlnire artistică incitantă, plasată sub semnul excelenţei artistice. Regia: Mihai Măniuţiu. În distribuţie: Marius Manole, Raluca Aprodu, Marius Bodochi, Mirela Oprișor, Maia Morgenstern, Ciprian Nicula. Decorul: Adrian Damian, costumele: Luiza Enescu. Muzica: Mihai Dobre.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

24
/10
/22

Teatrul Infinit deschide în noiembrie stagiunea de spectacole dedicată copiilor. Astfel, publicul se va putea bucura de spectacole precum ”Fata babei și fata moșneagului” pe 19 noiembrie și ”Hansel și Gretel„ pe 26 noiembrie. Pentru luna decembrie sunt prezăvute mai multe surprize ce vor fi comunicate publicului la momentul oportun.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.