In Anul Caragiale, romanii primesc bere in schimbul lecturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-anul-caragiale-romanii-primesc-bere-in-schimbul-lecturii/

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Pentru ca I.L. Caragiale a fost si berar, si inca unul tare priceput, pentru ca a condus un lant de berarii, pentru ca celebra si inspirata maxima „Simt enorm si vaz monstruos” a fost spusa prima data la o bere (Serban Cioculescu), cititorii sunt invitati sa-i aduca un omagiu lui Caragiale spre finele Anului Caragiale, cumparand o carte scrisa de ilustrul dramaturg (sau orice carte scrisa despre Caragiale). In schimbul acestui efort, romanii dornici de lectura vor primi… o sticla de bere Nenea Iancu.

Promotia este valabila exclusiv pana la finalul anului in librariile grupului Librarium in Bucuresti (Libraria Bastilia), Timisoara (Libraria Cartea de Nisip), Cluj (Libraria Book Corner), Iasi (Libraria Avant-Garde si Palas), in limita stocului disponibil.

Sub sloganul: Ai carte, ai parte de Printipuri, cei care trec pragul Librariei Bastilia vor avea surpriza sa gaseasca si cadouri de Craciun personalizate si impachetate in hartie care imita publicatiile vremii (ziarul TimpulConvorbiri literare etc.). Pachetele contin o carte de Caragiale sau despre Caragiale (textele Ioanei Parvulescu, criticului Dan C. Mihailescu) alaturi de o sticla de Nenea Iancu.

Cititorii au fost placut surprinsi de promotia initiata la inceputul lunii de catre Bavarom (cel mai mare distribuitor independent de bere de import din Romania, dintre care amintim si Paulaner) alaturi de Grupul Librarium. Cei mai multi cititori au fost uimiti de simpla prezenta a unei sticle de bere in librarie, alti cititori au venit special pentru promotie, altii au considerat ca este cea mai inspirata promotie de pana acum.

Despre Nenea Iancu
Berea Nenea Iancu (Caragiale era cunoscut intre prieteni dupa pseudonimul Nenea Iancu) s-a lansat in Anul Caragiale la initiativa Bavarom pentru a-l celebra pe ilustrul dramaturg. La cateva saptamani dupa lansarea oficiala, berea a inregistrat un succes neasteptat, romanii consumand in aceasta vara peste 100.000 de halbe de bere.
Nenea Iancu se gaseste, pe langa librariile deja mentionate, in cateva localuri alese din orasele mari din Romania, in doua sortimente:

–          bere blonda de tip „Munchner Lager” cu o concentratie de alcool de 4.9 grade
–          bere nefiltrata de tip „Weiss” cu o concentratie de alcool de 5.1 grade.

Nenea Iancu este o bere produsă din trei ingrediente de baza, fara aditivi chimici: apa, malt din orz si hamei, dupa un procedeu natural de fermentatie care dureaza 45 de zile (pentru berea nefiltrata tip „weiss” este adaugat si maltul din grau).

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Din 1 și până în 31 martie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Campania “Ascultă 5 minute de muzică clasică” a pornit în octombrie 2010 și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

După aproape 36 ani de la ultima montare importantă pe o scenă bucureşteană, piesa de teatru Hagi Tudose se joacă pe scena Teatrului Metropolis (premiera fiind în octombrie 2016). Capul de afiş este reprezentat de actori consacraţi precum Virgil Ogăşanu, Virginia Mirea, Adela Mărculescu şi Costel Constantin.

27
/02
/17

O schiţă realizată de Rembrandt, care reprezintă un câine, a fost autentificată după ce timp de 250 de ani a fost atribuită unui pictor german specializat în tablouri cu animale. Descoperirea a fost descrisă drept ”o senzaţie” de reprezentanţii Muzeului Herzog Anton Ulrich, din Braunschweig, unde schiţa a fost expusă timp de mai multe decenii şi era prezentată ca o lucrare a artistului Johann Melchior Roos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...