În Anul Caragiale, Teatrul Ion Creangă anunță prima reprezentație dedicată renumitului dramaturg
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-anul-caragiale-teatrul-ion-creanga-anunta-prima-reprezentatie-dedicata-renumitului-dramaturg-ion-luca-caragiale/

În Anul Caragiale, Teatrul Ion Creangă anunţă prima reprezentaţie dedicată renumitului dramaturg În data de 17 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, va avea loc prima reprezentaţie a spectacolului “D-l Goe, Vizită, Pedagog de şcoală nouă – Mofturi”. Scenariul este constituit din dramatizarea binecunoscutelor schiţe de Ion Luca Caragiale. Anul 2012 are […]

Un articol de |16 noiembrie 2012

În Anul Caragiale, Teatrul Ion Creangă anunță prima reprezentație dedicată renumitului dramaturg

În data de 17 noiembrie, ora 11.00, la Teatrul Ion Creangă din București, va avea loc prima reprezentație a spectacolului “D-l Goe, Vizită, Pedagog de școală nouă – Mofturi”. Scenariul este constituit din dramatizarea binecunoscutelor schiţe de Ion Luca Caragiale.

Anul 2012 are o importanţă deosebită pentru cultura românescă şi pentru teatrul românesc, fiind desemnat Anul Caragiale, datorită dublei semnificaţii: 160 de la naştere şi 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român. Teatrul Ion Creangă dorește să aducă în atenția celor mici tipul de creativitate și umor impus de autor, printr-o dramatizare realizată de Ioan Gârmacea și o scenografie semnată de Adina Mastalier.

Dorind să promoveze tinerii regizori în lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creangă s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montările sale, pe scene dintre cele mai prestigioase. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cerasela Popescu, Cristian Irimia, Ilinca Atanasiu, Cristina Casian, Mihai Verbiţchi, Voicu Hetel, Cristian Creţu, Marius Nănău, Miruna Ionescu, Oliviu Cristian Bughiu.

“Domnul Goe, Vizită, Pedagog de Şcoală Nouă – Mofturi” va fi un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea, care a fost prezent în momente importante din cariera mea. Dacă nu exista propunerea dânsului și a domnului Ioan Gârmacea, nu aș fi îndrăznit niciodată să îl montez. Aveam în minte cu totul alte titluri pe care mi-aș fi dorit să le montez pentru copii. Cât despre Caragiale, mi-era o frică groaznică de el. Am acceptat propunerea din ambiție și din convingerea că atunci când ceva pare imposibil, e clar că are toate șansele să iasă bun.” declară Chris Simion, regizor.

Așadar, Teatrul Ion Creangă vă așteaptă la un nou spectacol dedicat celor cu vârsta de peste 8 ani, la o reprezentație care oferă o imagine realistă a societăţii româneşti, plină de umor și pe înțelesul copiilor.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali.

 

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.