În aprilie spectacolele Teatrului Mic se văd si pe scena Teatrului Național București
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-aprilie-spectacolele-teatrului-mic-se-vad-si-pe-scena-teatrului-national-bucuresti/

Teatrul Mic prezintă spectacolele „Bigamul…după 20 de ani” şi „Noapte bună, mamă!” în datele de 7, 8, respectiv 9 aprilie 2022, şi spectacolul „Vinovat.Nevinovat.” în datele de 28 şi 29 aprilie, la Sala Media a Teatrului National Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|5 aprilie 2022

Spectacolul „Bigamul…după 20 de ani” de Ray Cooney, în regia lui Gelu Colceag și scenografia realizată de Ioana Pashca, a avut premiera la începutul stagiunii 2021-2022.

În această comedie dinamică abundă momentele neprevăzute si răsturnările de situatie, iar din distributie fac parte actorii Claudiu Istodor, Vlad Corbeanu, Simona Mihăescu, Ana Bart, Vlad Logigan/Rareș Florin Stoica, Claudia Prec/Silvana Mihai, Viorel Cojanu.

Piesa „Bigamul” scrisă de faimosul dramaturg și actor britanic Ray Cooney a înregistrat un succes uriaș pe scenele teatrelor din Europa și din America și a fost nominalizată în anul 2002 la Premiile Olivier. Pe scena Teatrului Mic „Bigamul” a mai cunoscut o montare de succes în anul 1993, cu Dan Condurache, Mihai Dinvale și Dana Dembinski- Medeleanu în rolurile principale.

Următorul spectacol care va putea fi văzut pe scena Sălii Media a Teatrului National București, sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 20.00, are la bază o piesă premiată cu Pulitzer în 1983 și o nominalizare la Premiile Tony – „Noapte bună, mamă!” de Marsha Norman, regizat de Vlad Massaci.
În această montare atât de emoționantă publicul spectator va avea ocazia să le întâlnească pe actrițele Andreea Grămoșteanu și Dana Dembinski- Medeleanu.

Regizorul Vlad Massaci afirmă că: „Noapte bună, mamă! de Marsha Norman este un text propus în programul Teatrul pentru actori… și numai cu actori al Teatrului Mic, un program care s-a concentrat mai mult pe detaliile interpretării actoricești și mai puțin pe viziunea regizorală(…) Noapte bună, mamă! povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, se află amănunte ascunse cu grijă si sunt reglate conturi până acum nereglate.”

Acest text dramatic a mai cunoscut, pe scena Teatrului Mic, o montare de excepție si în anul 1988, ale cărui protagoniste au fost atunci Olga Tudorache și Liana Ceterchi.

La finalul lunii aprilie, mai exact în datele de 28 si 29 aprilie, ora 20.00, la Sala Media a Teatrului Național este programat spectacolul „Vinovat. Nevinovat” de Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, al cărui scenariu a fost inspirat din piesa 12 oameni furioși de Reginald Rose, de scenariul filmului 12 de Nikita Mikhalkov și de evenimentele marcante petrecute în ultimii 30 de ani în România.

Montarea urmărește să scoată în evidență ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, în actualul context social, marcat tot mai mult de incoerență și absurd.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma/Marin Grigore, Dana Dembinski-Medeleanu/Mihaela Rădescu, Vlad Logigan, Vlad Corbeanu, Alexandru Voicu, Andrei Seusan/Viorel Cojanu, Gabriela Iacob/Valentina Popa, Manuela Hărăbor/Ruxandra Enescu, Ovidiu Niculescu, Vitalie Bantaș, Ana Bianca Popescu/Ilinca Manolache/Irina Velcescu, Petre Moraru.

Biletele vor putea fi achiziționate direct de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Gabroveni 57 și Constantin Mille 16), sau online de pe website-ul www.teatrulmic.ro și platforma www.bilet.ro.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.