În curând va începe Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-curand-va-incepe-festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical/

În perioada 8-18 noiembrie va avea loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’. Aflat la cea de-a V-a ediţie, festivalul va fi unul complex, reunind atât concerte, cateliere, conferinţe, lansări de carte, seri tradiţionale, cât şi spectacole de operetă şi musical. În decursul […]

Un articol de |10 octombrie 2012

În perioada 8-18 noiembrie va avea loc Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’. Aflat la cea de-a V-a ediţie, festivalul va fi unul complex, reunind atât concerte, cateliere, conferinţe, lansări de carte, seri tradiţionale, cât şi spectacole de operetă şi musical.

În decursul celor 11 zile de desfăşurare, lumea artei va fi sărbătorită în toată splendoarea ei prin intermediul unor piese precum ,,Voievodul ţiganilor’’ în regia lui Bogdan Strutynski-Teatrul Naţional Academic de Operetă din Kiev, ,,Concert de gală cu fragmente din operete’’, Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia), ,,Paris, mon amour”, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, Bucureşti, dar şi concerte precum cel al solistei portugheze Dulce Pontes, al trupei The Tiger Lillies din Marea Britanie- aflată la a patra participare în cadrul acestui festival, al lui Grigore Leşe– rapsodul Ţării Lăpuşului, Old Fish Jazzband– trupa care cântă cel mai vechi tip de jazz din lume intitulat ragtime din Germania/Sua- şi Bester Quartet din Polonia.

Fiind un eveniment care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului va avea în componenţă şi ateliere de creaţie pentru copii, precum ABC-ul în teatru– coordonat de către Oana Rusu, Primii paşi de balet coordonat de către Iulian Rădoi şi Mădălina Mechenici, Introducere în pantonimă coordonat de către Mioara Ifrim, dar şi ateliere de poveşti senzoriale.

Dintre conferinţele care se vor organiza în decursul acestui festival putem aminti conferinţa pe tema musicalului de origine britanică, moderată de către Ian Herbert (Preşedinte onorific, Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru), conferinţă pe tema muzicii din spectacolele lui Radu Afrim– moderată de către Gabriela Lupu (jurnalist cultural, România liberă), colocviul dedicat aniversării a 5 ani de festival– moderat de către prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, Bucureşti), un workshop de teorie şi practică în domeniul artistic– moderat de către Mirela Dăuceanu (Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti), un atelier de măiestrie muzicală susţinut de Grigore Leşe şi invitaţii săi, dar şi o conferinţă şi proiecţie de film, susţinută de către Mario Biagini – The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Programul diversificat asigură o experienţă de neuitat pentru toţi cei care doresc să facă parte pentru 11 zile dintr-o lume a frumosului şi a artei. Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ,,Viaţa e frumoasă’’ organizat de către Teatrul Naţional de Operetă ‘’Ion Dacian’’ promite să pună la dispoziţie bucureştenilor puntea către un regal al simţului artistic.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.