În lipsa sponsorilor, FILB participă prin Vasile Ernu la prima ediţie a Swimathon Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-lipsa-sponsorilor-filb-participa-prin-vasile-ernu-la-prima-editie-a-swimathon-bucuresti/

Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), un proiect independent, iniţiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, participă la prima ediţie a Swimathon Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Festivalul Internațional de Literatură București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008 de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Vasile Ernu, participă la prima ediție a Swimathon București.

Swimathon București este o inițiativă a Fundației Comunitare București și a Asociației pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

Cel care va înota pentru FILB, pe data de 6 iulie, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu, este chiar unul dintre cei 3 fondatori ai Festivalului: scriitorul și eseistul Vasile Ernu, născut în URSS, autor de referinţă, multipremiat şi tradus în peste 10 ţări.

Îmi place foarte mult ideea lucrurilor mici şi nefinanţate, cum este FILB, acest minunat festival internaţional «de buzunar«.

Mircea Cărtărescu,
scriitor

Un festival fără sponsori

În lipsa unor sponsori, organizatorii FILB își propun ca, prin participarea lui Vasile Ernu la Swimathon București, să reușească să strângă fondurile necesare desfășurării celei de a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la București.

Pentru cauza unui festival atât de important precum e FILB, sunt gata să trec Marea Neagră înot. Doar să mă țină corpul… Însă cred că aici pasiunea contează, aceasta este singurul motiv pentru care, de șase ani, ne încăpățânăm să organizăm Festivalul.

Vasile Ernu,
scriitor

19 organizații concurente

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizații, precum Mai Mult Verde, Fundația Principesa Margareta a României,  Asociația „Învingem Autismul“, Salvați Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundația PACT, Habitat for Humanity România, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare, Asociația Christophori International, Pot și Eu.Ro , Asociația „Bună dimineața, București“, Fundația Comunitară București,  Fundația Inocenți, Asociația pentru naștere naturală și alăptare, Fundația Regina Maria, Motivation România și ALIAT.

Info:

Donațiile pentru FILB 6 se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau la fața locului, în ziua evenimentului.

Foto credit: FILB, arhivă personală Vasile Ernu (Facebook)

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.