In „Numele” Teatrului. O coproducţie Teatrul Mic – Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-numele-teatrului-o-coproductie-teatrul-mic-teatrul-de-comedie/

Teatrul Mic, în coproducţie cu Teatrul de Comedie, prezintă vineri, 10 octombrie şi sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului Foarte Mic premiera spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Colaborarea dintre cele două teatre pentru realizarea acestui spectacol a pornit ca o promisiune făcută câştigătorilor concursului Audiţia Naţională organizat de UNATC Bucureşti.

În urmă cu un an, zece tineri actori primeau ca premiu şansa de a lucra pe scena unui teatru important din Bucureşti, alături de actori consacraţi. Cuvântul dat atunci de Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie a luat forma spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Astfel, Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor se întâlnesc pe scenă cu Ana Ciontea şi Gheorghe Visu.

Când eşti o tânără alături de un băiat nedevenit, încă, bărbat, iar familia o ameninţare a trecutului, alegerea unui nume pentru copilul ce se va naşte este singuraNumele consolare.

Piesa autorului norvegian compune o poveste despre spaimă, ratare şi resemnare folosind tensiunea ca un portativ pe care locul notelor muzicale este luat de tăceri şi cuvinte care nu se spun.

Drama fiecărui personaj întregeşte tabolul de familie al fricilor interioare şi ascunse în spatele convenienţelor.

Un joc al penumbrelor ce populează scena şi clar-obscurul cu efect de lupă asupra destinelor complicate.

NUMELE de Jon Fosse – INFO

Traducerea: Carmen Vioreanu

Cu: Gheorghe Visu (Tatăl), Ana Ciontea (Mama), Ana Bianca Popescu (Fata), Cezar Grumăzescu (Băiatul), Aida Avieriţei (Sora), Bogdan Nechifor (Bjarne)

Regia şi scenografia: Vlad Cristache

Asistenţă regie şi scenografie: Silvia Roman

Foto: Numele – Adrian Bulboacă

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.