In ordinea disparitiei, cu Stellan Skarsgård, de astăzi, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ordinea-disparitiei-cu-stellan-skarsgard-de-astazi-in-cinematografe/

Actorul suedez Stellan Skarsgård joacă rolul principal în filmul lui Hans Petter Moland, În ordinea dispariţiei, thriller & comedie neagră, distribuit în România de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2014

In ordinea disparitiei este a patra colaborare cu regizorul norvegian, după alte trei filme: Zero Kelvin (1995), Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010).

De această dată, Stellan Skarsgård joacă rolul lui Nils, un om obişnuit, şofer pe un autoplug de deszăpezire. În momentul în care fiul său moare în urma unei supradoze de heroină, Nils refuză să creadă versiunea oficială şi decide să facă propria investigaţie, urmată de aplicarea pe cont propriu a pedepselor.

În film apare actorul şi regizorul german Bruno Ganz. Acesta joacă rolul lui “Papa”, şeful unui clan de mafioţi sârbi care operează în zona scandinavă. Bruno Ganz a jucat în peste 100 de filme din 1960 şi până acum.

În ordinea dispariției / Kraftidioten a făcut parte din Competiţia oficială a Festivalului Internațional de film de la Berlin 2014 (6 – 16 februarie).

“De unde sunt eu, lumea încă mai citeşte cărţi după care nu se poate face nici un film”

Pe numele complet John Stellan Skarsgård, 63 de ani, este poate cel mai cunoscut actor suedez al momentului. Lansarea sa pe plan internaţional are loc odată cu rolul din Breaking the Waves (1996), al lui Lars von Trier.

Stellan Skarsgård a fost luat în calcul pentru a-l interpreta pe Oskar Schindler, personajul principal din filmul Lista lui Schindler (1993), care ulterior a luat şapte Oscar-uri.

Stellan Skarsgård are nu mai puţin de 8 copii, primul, la 25 de ani, cel de-al optulea, la 61 de ani, cu cea de-a doua soţie, în 2012.

Foto cu: In ordinea disparitiei şi Stellan Skarsgård – Cinemagia

15
/07
/20

Proiecții în aer liber, masterclass-uri și dezbateri online și ateliere de film pentru tineri fac parte din programul ediției limitate din acest an a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc de joi până duminică la Timișoara.

14
/07
/20

Vechea şi celebra şcoală poloneză de film nu e doar o amintire. Faima şi importanţa ei se întind până astăzi, aşa cum o dovedeşte şi un excepţional proiect din ultimii ani: „Martin Scorsese prezintă: Capodopere ale cinematografiei poloneze”.

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.