“În pronunțare” – un debut regizoral curajos, de mâine, 7 decembrie, în cinematografe 
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-pronuntare-un-debut-regizoral-curajos-de-maine-7-decembrie-in-cinematografe/

Debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu îi aduce în faţa publicului pe Dorotheea Petre şi Cuzin Toma într-un singur personaj. Filmul va fi difuzat în Bucureşti şi în ţară începând cu luna decembrie. 

Un articol de Petre Ivan|6 decembrie 2018

„În pronunțare” este o dramă suprarealistă despre un judecător care se confruntă cu cazuri penale comune, un tată muribund și o căsnicie nefericită, ducând permanent o luptă interioară între latura sa animalică și cea rațională.

Filmul a fost selecționat la Berlin Critics’ Week în februarie 2018,  iar din distribuția sa fac parte și Olimpia Melinte, Liliana Mocanu, Teodor Corban,  Alexandrina Halic, Ion Arcudeanu, Crenguța Hariton,  Cosmin Pană, Constantin Cojocaru, Ion Grosu, Mădălin Mandin, Francesca Leonte și Laurette Atindehou.

O experiență vizuală intensă, „În pronunțare”  îi va purta pe spectatori prin culoarele întunecate ale legii interioare care îl forțează pe personaj să-și confrunte episoadele violente din viața personală.

Scenariu, regia și montajul sunt realizate de Mihaela Popescu. Ea este autoarea scurtmetrajului „Plimbare”, prezent în 2015 la festivalurile de la Locarno, Brussels, Thessaloniki, Namur, dar și a documentarului scurt „On Another Corner” care a avut premiera la Festivalul de film documentar Leipzig.

Filmul este produs de Saga Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Motion Picture Management și Raza Studio, cu susținerea Societatății Române de Televiziune și este distribuit în România de Bomb Film Production.

Regie, Scenariu și Montaj: Mihaela Popescu

Cast: Dorotheea Petre, Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Liliana Mocanu, Teodor Corban,  Alexandrina Halic, Ion Arcudeanu, Crenguța Hariton, Laurette Atindehou, Cosmin Pană, Constantin Cojocaru, Ion Grosu, Mădălin Mandin; Francesca Leonte

Producător: Alexandru Teodorescu

Imagine: Marius Panduru R.S.C.

Pagina de facebook a filmului: https://www.facebook.com/in.pronuntare.film/

 

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.