Inapoi la argument, cu Horia-Roman Patapievici – Ediţie aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/inapoi-la-argument-cu-horia-roman-patapievici-editie-aniversara/

Seria de conferinţe „Inapoi la argument”, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2014

Seria de conferinţe „Inapoi la argument„, cu Horia-Roman Patapievici, a ajuns la cea de-a zecea ediţie, iar evenimentul va fi marcat, joi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Invitatul celei de-a zecea întâlniri este preotul Daniel Benga, care va purta o discuţie cu tema „Lungul drum al gândirii spre înţelegerea credinţei”.

Conferinţa va fi transmisă live pe site-ul www.humanitas.ro, informează Mediafax.

De-a lungul întâlnirilor precedente, invitaţi la conferinţele „Înapoi la argument” au fost Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Lucian Croitoru, Vladimir Tismăneanu, Andrei Cornea, Cătălin Cioabă şi Paul Cornea.

Inapoi la argument

Patapievici a reluat, în martie 2013, seria dialogurilor „Înapoi la argument” – pe care a iniţiat-o în 2002, la TVR Cultural

În prima ediţie în noua formulă a dialogurilor „Înapoi la argument”, invitatul lui Horia-Roman Patapievici a fost Andrei Pleşu. „Pretextul” întâlnirii a fost volumul „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, care a fost desemnat Cartea Anului 2012.

Horia-Roman Patapievici, a vorbit atunci despre „discontinuitatea” apărută. El a precizat că „Înapoi la argument” nu mai este o emisiune de televiziune, ci o „dezbatere cu public”, care este transmisă live pe internet. „Îi vom bate cu internetul”, a glumit atunci Horia-Roman Patapievici.

Foto cu Inapoi la argument şi Horia-Roman Patapievici – wikipedia, facebook

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.