Începe al treilea weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-Fit in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-al-treilea-weekend-al-festivalului-international-de-teatru-de-strada-b-fit-in-the-street/

După ce spectacolele de teatru de stradă din primele două weekenduri de festival au adunat mii de bucureşteni şi turişti pe străzile Capitalei, B-FIT in the Street! revine, de astăzi (între 14 şi 16 iulie), cu o nouă rundă de reprezentaţii în premieră.

Un articol de Petre Ivan|14 iulie 2017

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din ţară, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaţionale şi peste 300 de artişti din nouă ţări.

Bizarerii Baroce

Programul celui de-al treilea weekend se remarcă prin reprezentaţii de excepţie, care se vor desfăşura în cinci zone cheie: Piaţa Universităţii, Centrul Istoric, Piaţa George Enescu, Calea Victoriei şi Piaţeta Odeon.

De vineri până duminică, între orele 19 şi 23 bucureştenii se pot întâlni cu percuţioniştii Batucada from Lanzarote din Spania, cu artiştii pe catalige de la Enchanted Garden sau cu toboşarii din Marea Britanie de la Spark.

Sâmbătă, 16 iulie, Parada B-Fit in the Street! începe la ora 22:20 şi aduce pe Calea Victoriei ritmurile braziliene de samba cu influenţe africane ale toboşarilor spanioli Batucada from Lanzarote, show-ul vizual şi acustic greu de uitat al artiştilor britanici de la Spark.

În completarea dansului energic al muzicienilor percuţionişti, artiştii pe catalige de la Enchanted Garden transformă Calea Victoriei într-o grădină magică şi plină de culoare, ajutaţi de pleiada de libelule, furnici, albine şi alte creaturi vesele din spectacolul Invazia (Teatrul Masca).

Păstrând nota dinamică, programul B-FIT in the Street! din perioada 14 – 16 iulie cuprinde şi spectacole fixe în Piaţa Universităţii, Piaţeta Odeon, Piaţa George Enescu şi Centrul Istoric.

Vineri, 15 iulie, în Piaţa Universităţii, producţia românească a tinerilor artişti de la Flamestorm va avea două reprezentaţii: 21:40 – 22:00 şi 22:15 – 22:35.

Enchanted garden

Şi, pentru că nici un weekend la B-FIT in the Street! nu poate exista fără teatru de stradă produs în România, spectacolul Bizarerii baroce (Teatrul Masca), în regia lui Mihai Mălaimare aduce în Centrul istoric, vineri, 14 iulie, de la ora 19:00 grandoarea secolului 18 în Europa.

Pasiunea, creativitatea şi prietenia sunt forţele motrice din spatele trupei OK World Wide, prezentă în festival cu spectacolul Street life, un mix de acrobaţii, freerunning şi parkour pe muzică hip hop.

Artiştii autodidacţi de la OK World Wide au ajuns în semifinalele Britain’s Got Talent şi au câştigat titlul echivalent în România. Spectacolul va avea două reprezentaţii în fiecare seară din acest weekend, în Piaţeta Odeon (20:30 – 20:45 şi 21:30 – 21:45).

O poveste muzicală pe o scenografie mereu în schimbare, poate fi văzută în cadrul spectacolului Bal des Anges, care va avea loc în Piaţa George Enescu, sâmbătă, de la ora 21:30. Spectacolul are programată o singură reprezentaţie în cadrul festivalului.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2017 continuă până la finalul lunii cu spectacole programate şi în weekendurile 21 – 23 iulie şi 28 – 30 iulie.

Programul complet al Festivalului, aici.

Foto: B-Fit in the Street – facebook

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).