Începe Comedy Cluj 2014! “Hector în căutarea fericirii” deschide Festivalul
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-comedy-cluj-2014-hector-in-cautarea-fericirii-deschide-festivalul/

Cea de-a VI-a ediţie a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internaţional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2014

Psihiatrul londonez Hector dă startul distracției și filmelor bune. Pelicula a avut premiera oficială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto şi a câştigat premiul pentru cel mai bun trailer de comedie la Golden Trailer Awards 2014.

Comedy Cluj (10 – 19 octombrie) pregătește publicului peste 147 de proiecții în 10 zile. 192 de filme din 38 de țări, de pe 4 continente, programate în principalele secțiuni: Competiția Internațională și Competițiile de Scurtmetraj Independent și Studențesc, dar și Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy, alături de un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Pe lângă secțiunile principale ale celei de-a VI-a ediții Comedy Cluj, o atenție deosebită este acordată umorului nemțesc și olandez în cadrul programului Focus. Prezența Olandei și Germaniei este motivată prin dorința de a familiariza publicul est-european cu umorul mai special al celor două nații.

Victor Rebengiuc va primi Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014

Ca în fiecare an, festivalul onorează o personalitate a cinematografiei. Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014 va fi decernat maestrului Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru

Maestrul Victor Rebengiuc va primi Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014

Maestrul Victor Rebengiuc va primi Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014

și film. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981).

Principalele locații ale Festivalului vor fi cinematografele din centrul orașului: “Florin Piersic” și “Victoria”.

O serie de evenimente se vor desfășura și în Sala Mare a Casei TIFF precum și la Universitatea Sapientia. Celebra Sală Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiecție cinematografică din istoria orașului, va găzdui sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 11:00, seminarul de marketing de film al echipei Good Hands, câștigătorii “Oscarului” pentru cel mai bun poster străin la Golden Trailer Awards (Los Angeles).

Comedy Cluj dedică o seară specială și teatrului românesc. Joi, 16 octombrie, de la ora 20:00, savurosul spectacol “Carpathian Garden” ajunge la cinema Victoria pentru premiera clujeană. O comedie tăioasă realizată de Tudor Aaron Istodor și Radu Iacoban.Comedy Cluj 2014

Aceștia vor prezenta un “act social comic” susținut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de știri, parcagii, preoți, moguli de presă, politicieni se vor succeda în fața spectatorului. “Carpathian Garden” pariază pe umor inteligent, iar cei doi actori stăpânesc foarte bine interacțiunea cu publicul.

Harta Comedy Cluj va prinde culoare prin intermediul altor două locații, acolo unde distracția și buna dispoziție vor energiza invitații și publicul festivalului: cluburile Charlie Pub și The Soviet.

Și în acest an prețurile rămân neschimbate: 9 lei pentru un ticket standard și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Canalele oficiale ale festivalului:

www.comedycluj.ro // https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj

Festivalul Internaţional de Film “Comedy Cluj” susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Foto: Comedy Cluj 2014, Hector în căutarea fericirii – comedycluj.ro/

30
/11
/17

Lungmetrajul "The Post", regizat de Steven Spielberg, cu Tom Hanks și Meryl Streep în rolurile principale, a devenit unul dintre favoriții actualului sezon al premiilor cinematografice americane, după ce a fost desemnat marți seară cel mai bun film al anului 2017 de National Board of Review, o prestigioasă asociație de cineaști și producători de film, ce a fost înființată în 1909

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.