Începe Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-european-al-spectacolului-timisoara-festival-al-dramaturgiei-romanesti/

Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), ediţia a XX-a, se derulează la Timişoara, între 15-22 aprilie şi 6-13 iunie.

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2015

Începe Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești  / Evenimentul, organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului și Consiliului Local Timișoara, va aduce în prima parte 13 spectacole selectate de teatrologul Oana Borș.

Secțiunea FDR se deschide cu spectacolul Teatrului „Tomcsa Sandor” din Odorheiul Secuiesc, „Viața-i mai frumoasă după ce mori”, pus în scenă de Mihai Măniuțiu, programat miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

„Spectacolul e și o glumă, și o provocare, și o meditație, și o întrebare plină de tulburare. Și nu caută să ne dea un răspuns, ci ne prezintă, simplu, o lume imaginară a morților, una din multiplele posibile, în cheia ‘cabaretul metafizic’. (…)”, se arată în descrierea spectacolului.

Ce de-al doilea spectacol al serii este „Organic” de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, producție a Teatrului Național din Capitală, care va începe la ora 21,00, în Sala 2, o producție care „aduce în fața publicului în subiect acut, desprins din știrile zilnice și spune o poveste ruptă din realitate”.

Prima parte a FEST-FDR se încheie cu un concert extraordinar Subcarpați + Orchestra care va avea loc pe scena mare a TNTm, de la ora 21,00, pe 22 aprilie.

Foto: Festivalul European al Spectacolului  Timișoara – tntimisoara.com

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.