Începe Festivalul Internațional de Statui Vivante
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-international-de-statui-vivante/

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante va avea loc între 22 şi 28 mai la Bucureşti. 7 zile de festival, peste 100 de reprezentaţii, 7 ţări participante, aşa se anunţă ediţia din acest an.

Un articol de Liliana Matei|19 mai 2018

Festivalul Internațional de Statui Vivante, cel mai mare eveniment de profil din țară, organizat de Teatrul Masca, aduce la București artiști din Olanda, Portugalia, Spania, Macedonia, Anglia, Ucraina și Germania.

Festivalul Internațional de Statui Vivante se va deschide pe 22 mai, ora 20.00, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Noaptea Statuilor Vivante marcând deschiderea oficială a evenimentului. Într-o ambianță specială, încărcată de istorie și traversată de umbrele bucureștenilor din secolele trecute, vor apărea pe aleile Grădinii 20 de statui vivante din Olanda, Portugalia, Spania și Ucraina.

Următoarele șase zile ale Festivalului se vor desfășura în: Grădina Cișmigiu (23 și 24 mai), Parcul Al. I Cuza (25 și 26 mai), Parcul Regele Mihai I, intrarea din Șos. Nordului (27 și 28 mai) și esplanada Teatrului de Comedie ( 23-27 mai).

Festivalul va găzdui și o serie de evenimente conexe: demonstrații de machiaj, expoziții de fotografie și de costume, spații de documentare cu materiale informative despre teatrul outdoor și statuia vivanta, proiecții video.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

07
/10
/14

În perioada 29 septembrie - 5 octombrie s-a desfăşurat în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” - Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul a urmarit 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost adjudecat de “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film, Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență al celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981) programat vineri, 17 octombrie, ora 18:30 la Cinema Victoria în prezența maestrului Rebengiuc.

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

06
/10
/14

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

05
/10
/14

La numai 27 de ani, Alexandru Pamfile, regizor de teatru, a plecat la Strasbourg pentru a lucra în sistemul independent de acolo. Ce înseamnă să lucrezi cu actori francezi în propria ta companie de teatru, aflăm de la tânărul regizor, care își amintește de profesorii săi de la UNATC, de prietenia cu Leta Popescu și de faptul că la început dorea să se facă preot. 

04
/10
/14

Pe 13 Octombrie la ora 20.00, Teatrul În Culise vă așteaptă în Piața Națiunile Unite nr. 3-5 (Imago Pub) să vizionați în premieră un spectacol australian de teatru-dans: WALK IN BEAUTY. Regizat de Geoffrey Sykes, acest performance ”experimental” vă promite un mix interesant între dans, poezie, imagine și muzică.