Începe Grand Prix Nova 2015 – număr record de producţii radiofonice
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-grand-prix-nova-2015-numar-record-de-productii-radiofonice/

Radio România organizează editia a III-a a Festivalul International de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova în perioada 1 – 6 iunie 2015, la Grand Hotel Continental din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2015

Lansarea noii ediții Grand Prix Nova a suscitat un mai mare interes, comparativ cu anii anteriori, din partea creatorilor de producţii radiofonice din toată lumea. S-au înregistrat noi țări participante ca Egipt, Estonia, Finlanda, Malaezia, Myanmar, Noua Zeelandă, Polonia, Moldova, Canada și un număr important de producători independenți.

La închiderea înscrierilor, în data de 1 martie 2015, Festivalul Grand Prix Nova, ediția a-III-a, propunea 50 de producții din 28 de țări.

S-a impus astfel o preselecție riguroasă care a permis obținerea unui nivel înalt de calitate a audițiilor finale din concurs.
S-au primit confirmările celor 4 jurați, personalități culturale și ale radioului internațional, reprezentanți de seamă ai unor mari radiodifuzori europeni.

Reto Ott, regizor și producător din Elveția, membru al Grupului de Creatori de Spectacol Radiofonic din cadrul EBU (European Broadcasting Union), este președintele juriului Grand Prix Nova 2015.

I se vor alătura, Eberhard Petschinka, autor de scenarii de film și piese de teatru pentru scenă și radio, regizor și pictor din Austria, Silvain Gire, scriitor și jurnalist, co-fondator și redactor-șef la Arte Radio, Franța, și Vjay Sadhu, personalitate marcantă a radioului indian pe plan local și internațional, Director de Programe al ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), India.

România va fi reprezentată în juriu de Mihai Lungeanu, nume cunoscut publicului nostru de pe genericul unor importante producții radiofonice și din spațiul teatral unde a semnat, în calitate de regizor, spectacole îndrăgite.

Festivalul se desfaşoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Şi în acest an, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Palatul Elisabeta, subliniind încă o dată puternica legătură istorică şi simbolică dintre Casa Regală şi Radio România.

Foto: Grand Prix Nova 2015  – grandprixnova.ro

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.