Începe H3 Garden: concerte live, artă performativă și instalații de lumini în mijlocul Bucureștiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-h3-garden-concerte-live-arta-performativa-si-instalatii-de-lumini-in-mijlocul-bucurestiului/

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în Bucureşti, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentaţii ale spectacolului-instalaţie Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului şi o expoziţie fără precedent de instalaţii interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2020

H3 Garden before detach() va fi lansat pe 9 septembrie, simultan cu cel mai mare festival de artă, tehnologie și societate din lume, Ars Electronica. Proiectul multidisciplinar organizat de H3, în colaborare cu Teatrul Odeon și :arrogant films este selectat pentru participare în acest an.  

 Kaustik Nights: perspectiva new-media a concertelor live 

Una dintre premierele festivalului constă într-o nouă experiență a muzicii live, integrată în instalații de lumini, oferind o experiență multisenzorială pentru iubitorul de concerte.  

Kaustik Nights este un vis de 20 de ani care a devenit realitate la începutul lui 2020. Este un concept premieră pentru scena muzicală din România, care îmbină fidelitatea pentru muzică live, mai specific pentru rock alternativ, cu perspectiva new media prin tehnologia pe care H3 o transformă în realitate de trei ani deja. Alchimia se produce pe scenă-instalație, care, în fuziune cu muzica live, crează o experiență senzorială complexăspune Florin Nicolae, co-fondator Kaustik Nights și H3.  

În cadrul serie de concerte Kaustik Nights, vor susține show-uri trupele Omul cu Șobolani (9 septembrie), Cred că Sunt Extraterestru (10 septembrie), Electric Brother (11 septembrie), Șuie Paparude (12 septembrie) și om la lună (13 septembrie). Biletele sunt disponibile pe myticket.ro 

 Reprezentații suplimentare pentru Who Am I? A human-robot performance 

Primul spectacol-instalație la granița teatrului, dansului și a instalațiilor de artă, un concept dezvoltat pentru prima dată în România, a fost sold-out la o săptămână de la lansarea biletelor. La cererea publicului, organizatorii au suplimentat numărul reprezentațiilor, motiv pentru care sâmbătă și duminică spectacolul-instalație va fi jucat de două ori, începând cu ora 16. 

Who Am I? A human-robot performance reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un studio de artă și tehnologie, H3. 

George. Primul banking inteligenta susținut mereu proiecte inovatoare ce îmbină arta & tehnologia. Anul acesta, cu provocările lui, a încetinit lumea evenimentelor. Deși dificil, anul 2020 nu a făcut în schimb decât să provoace oamenii creativi și mai tare să găsească soluții de a aduce arta aproape de oameni. H3 Garden before detach()este genul de proiect care îmbină tot ceea cesusținem: inovație, artă, tehnologie și siguranță, atât de necesare zilele acestea. Astfel, cu toate măsurile de distanțare luate, considerăm că arta trebuie să continue nestingherită să aducă un strop de bucurie și inspirație în viețile noastre, spune Adrian Saveanu, Brand Manager George. 

 before detach(), expoziția de instalații interactive 

Expoziția de instalații interactive care poartă numele proiectului punctează finalul șederii creative a studioului de artă și tehnologie H3 în enclava din Popa Nan 82. Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare urbană care prevede demolarea acestui complex de clădiri, punând astfel sfârșit vocației sale artistice actuale. Motiv pentru care instalațiile prezente în curte vor crea iluzia unui final care se află la granița dintre magie și tehnologie. 

The nature of industry” este o instalație de lumini și linii care are loc în fostul atelier de sticlă, fiind un mod de a face ordine într-o fabrică veche, ale cărei linii s-au erodat, au început să se îndoaie și nu mai sunt la fel de drepte. Nu există linii drepte în natură”, spunea Antonio Gaudi ca reacție la formele pe care le produceau oamenii. Și avea dreptate, dar pentru o fabrică, liniile sunt totul. Structurile, instrumentele, formele sale sunt toate făcute din linii și unghiuri drepte. 

A jovian storm este o instalație de lumini care, din interiorul unei centrale electrice de la fața locului, va simula o atmosferă extraterestră pentru spectatori.  

Mă bucură nespus să fim alături de unul dintre cele mai inovatoarea șîndrăznețe proiecte ale acestei toamne în București. Conceptual Lab își continuă misiunea, dar mai ales promisiunea de a susține platforme artistice care explorează noi forme de expresie și promovează experiențele new media și artele performative. Sunt fericit că există curajul și pasiunea ca în aceste vremuri deloc ușoare pentru industriile creative, Bucureștiul să găzduiască evenimente de o asemenea amploare, declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab. 

 Eveniment co-produs de :arrogant films. Casa de producție cinematografică își propune să aducă cercetarea tehnologică inovatoare în lumea cinematografiei și a artelor performative. Noi narative și o perspectivă prin prisma inovațiilpr digitale sunt văzute ca standard pentru viitorul filmelor. 

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii. 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt îîntregime responsabilitea beneficiarului finanțării. 

Biletele se găsesc pe myticket.ro. 

Mai multe informații despre artiști și program pe siteFacebook șInstagram 

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.