Începe prima ediţie a festivalului „Vin’ la teatru“
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-primul-festival-de-teatru-de-bunavoie-vin-la-teatru/

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani, găzduieşte un eveniment inedit, Festivalul Vin’ la Teatru.

Un articol de Andrada Văsii|14 iulie 2013

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia“ din Focșani, găzduiește un eveniment inedit, „Festivalul Vin’ la Teatru’. Aflat la prima ediție, festivalul este organizat în totalitate pe bază de voluntariat, iar intrarea este liberă.

Cuvintele cheie care definesc Festivalul Vin’ la Teatru sunt „tinerețe“ și „bunăvoie“. În culisele festivalului stau foști elevi ai colegiilor din Focșani, actuali studenți sau absolvenți ai universităților din București, printre care și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

Opt spectacole programate

Pe scenă stau tineri talentați care vor prezenta opt spectacole marcate prin diversitate, de la dramă și comedie până la coregrafie și improvizație. Festivalul prezintă șase producții de licență și masterat ale U.N.A.T.C I. L. Caragiale,  spectacolul  „Vest Est’’  produs de Teatrul Independenților Profesioniști și trupa de improvizație „Backstage Boys’’.

Câteva dintre aceste spectacole au fost și premiate în cadrul Galei Absolvenților 2013 UNATC de către critici de teatru, actori, regizori, coregrafi.

Culise, scenă, public

Festivalul Vin’ la Teatru se adresează tuturor vârstelor și vă invită timp de patru zile la teatru, fără grija biletelor și a rezervărilor. Pentru tineri sunt organizate ateliere speciale de expresivitate corporală, de improvizație sau de lucru pe text. Dacă ți-ai dorit să descoperi cum se naște o situație pe scenă, acum este momentul să afli.

În cadrul acestui festival, teatrul nu mai este o formă de cultură și artă pretențioasă, elitistă, costisitoare, ci o formă de a petrece timpul liber în care poți să și înveți, dar și să te distrezi.

O ofertă diversă de spectacole                                                      

Festivalul va începe în 18 iulie, de la ora 17.00, cu spectacolul de coregrafie „Zic Zac“, premiat pentru cea mai bună creație coregrafică și va continua la ora 20:00 cu spectacolul „Clasa Noastră“, premiat, de asemenea, pentru cel mai bun spectacol de Arta Actorului.

Info:

Programul integral poate fi vizualizat pe pagina de facebook a evenimentului.

Foto credit: Festivalul „Vin’ la Teatru“, spectacolul  „Zic Zac“

07
/12
/22

Institutul Cultural Român va fi prezent la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, desfășurată în perioada 7-11 decembrie, cu o ofertă de peste 50 de titluri: volume din sfera memorialistică, albume de artă sau literatură, pe care cititorii prezenți la Romexpo le vor putea cumpăra cu o reducere de 30 %.

06
/12
/22

Miercuri, 7 decembrie 2022, de la ora 11.00, în Sala de Balet, cei mici sunt așteptați să vizioneze o Lecție de balet. Evenimentul, adresat copiilor de vârstă şcolară, cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova arta dansului clasic în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet.

06
/12
/22

Filarmonica "George Enescu" invită publicul la concertele din datele de joi, 8 decembrie şi vineri, 9 decembrie 2022, ora 19, desfăşurate în somptuoasa Sală mare a Ateneului Român, cu un program integral Johannes Brahms. Orchestra simfonică a Filarmonicii îl va avea la pupitrul dirijoral pe tânărul James Feddeck, cu o carieră impresionantă în ascensiune, iar ca solist pe renumitul pianist Andreas Haefliger, cunoscut pentru sensibilitatea, spiritul pătrunzător şi transcendenţa cu care îşi impregnează programele sale novatoare.

06
/12
/22

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, va avea premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie, la ora 21.00. Televiziunea Română marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix și să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

02
/12
/22

Academia Română prin Secția de arte, arhitectură și audiovizual, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București și cu Uniunea Arhitecților din România, organizează în perioada 5-23 decembrie 2022 expoziția aniversară „Arhitect Romeo Belea – 90 de ani“.