Începe Spotlight #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-spotlight-2/

În această seară, de la ora 20.30, în Piaţa George Enescu, începe cea de-a doua ediţii Spotlight – Bucharest International Light Festival. Zoli Toth Project şi britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artişti care te vor face să vezi Capitala într-o altă lumină, din centru şi până-n cartiere.

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2016

După ce a marcat, în 2015, Anul Internațional al Luminii prin Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București cheamă bucureștenii la a doua ediție a acestui eveniment grandios, care se va desfășura între 5 și 8 mai.Spotlight

Evenimentul va debuta printr-un show captivant al artiștilor de la Lords of lightning (Marea Britanie). Inspirați de geniul lui Nikola Tesla, britanicii de la Lords of lightning aduc la București un spectacol ce pune în scenă puterea magică a electricității, la limita dintre realitate și fantezie.

Timp de patru zile, între orele 20:30 și 23:30, Calea Victoriei se va transforma într-o expozitie itinerantă în aer liber, pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Piața Națiunilor Unite.

Instalațiile interactive, spectacolele de lumini și sunet, sesiunile de video mapping și proiecțiile pline de culoare vor schimba peisajul urban al Capitalei și vor pune intr-o lumină complet nouă locurile deja cunoscute ale orașului. Trecătorii sunt invitați să descopere treptat creațiile surprinzătoare ale artiștilor români și internaționali, în ritmul relaxant al parcurgerii unei galerii de artă.

Concomitent, iluminatul arhitectural și zonele de proiecție ale logo-ului ARCUB vor semnaliza traseul pe care participanții sunt invitați să-și continue promenada. Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight, menține Bucureștiul conectat și în 2016 la cele mai actuale trenduri europene în materie de evenimente urbane.

Foto: Spotlight – ARCUB

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.