Independența Film vine acasă la tine cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or
https://www.ziarulmetropolis.ro/independenta-film-vine-acasa-la-tine-cu-parazit-si-alte-filme-premiate-cu-palme-dor/

Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referinţă, aduce acum şi pe Vimeo cele mai bune titluri din portofoliul companiei. Printre acestea se numără 6 filme câştigătoare ale Palme d’Or, inclusiv filmul anului 2019, Parazit.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2020

Premiate la Cannes, Veneția, Berlin sau pur și simplu producții independente cu succes la public, filmele distribuite de Independența Film de-a lungul anilor vor fi disponibile pe https://vimeo.com/independentafilm. Costul unui bilet pentru un film este de 3$, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de 3 zile.

Premianții de la Cannes

Pe contul Vimeo al Independența Film, care va fi actualizat constant cu noi titluri, sunt disponibile pentru moment 14 filme, dintre care 6 premiate cu Palme d’Or. 

  • Parazit/ Parasite (r. Bong Joon-Ho, Coreea de Sud, 2019)
  • O afacere de familie/ Shoplifters (r. Hirokazu Koreeda, Japonia, 2018)
  • Pătratul/ The Square (r. Ruben Östlund, Suedia-Germania-Franța-Danemarca, 2017)
  • Eu, Daniel Blake/ I, Daniel Blake (r. Ken Loach, Laura Obiols, Marea Britanie-Franța, 2016)
  • Dheepan (r. Jacques Audiard, Franța, 2015)
  • Adèle: Capitolele 1 și 2/ La vie d’Adèle (r. Abdellatif Kechiche, Franța-Belgia-Spania, 2013)
  • Catalogul de filme, care va primi titluri noi în perioada următoare, conține cele mai apreciate producții distribuite de Independența Film în ultimii ani:

    • Durere și glorie/ Dolor y gloria (r. Pedro Almodóvar, 2019) – Cannes 2019, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Antonio Banderas);
    • Paradisul, probabil/ It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman, 2019) –  Cannes 2019, Premiul FIPRESCI și Mențiune Specială;
    • Războiul Rece/Cold War (r. Pawel Pawlikowski, 2018) –  Cannes 2018, Premiul pentru cel mai bun regizor;
    • Sub lacul de argint/ Under the Silver Lake (r. David Robert Mitchell, 2018) – Cannes 2018, nominalizat la Palme d’Or 2018, și Mențiune Specială la Sitges 2018;
    • Toată lumea știe/ Todos lo saben (r. Asghar Farhadi, 2018) –  Cannes 2018, nominalizat la Palme d’Or;
    • Capernaum – Haos și speranță/ Capernaum (r. Nadine Labaki, 2018) – Cannes 2018, Premiul Juriului;
    • Uciderea cerbului sacru/ The Killing of a Sacred Deer (r. Yorgos Lanthimos, 2017) –  Cannes 2017, Premiul pentru cel mai bun scenariu;
    • În întuneric/ In the Fade (r. Fatih Akin, 2017) – Cannes 2017, Premiul pentru cea mai bună actriță (Diane Kruger).
21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.