Independența Film vine acasă la tine cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or
https://www.ziarulmetropolis.ro/independenta-film-vine-acasa-la-tine-cu-parazit-si-alte-filme-premiate-cu-palme-dor/

Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referinţă, aduce acum şi pe Vimeo cele mai bune titluri din portofoliul companiei. Printre acestea se numără 6 filme câştigătoare ale Palme d’Or, inclusiv filmul anului 2019, Parazit.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2020

Premiate la Cannes, Veneția, Berlin sau pur și simplu producții independente cu succes la public, filmele distribuite de Independența Film de-a lungul anilor vor fi disponibile pe https://vimeo.com/independentafilm. Costul unui bilet pentru un film este de 3$, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de 3 zile.

Premianții de la Cannes

Pe contul Vimeo al Independența Film, care va fi actualizat constant cu noi titluri, sunt disponibile pentru moment 14 filme, dintre care 6 premiate cu Palme d’Or. 

  • Parazit/ Parasite (r. Bong Joon-Ho, Coreea de Sud, 2019)
  • O afacere de familie/ Shoplifters (r. Hirokazu Koreeda, Japonia, 2018)
  • Pătratul/ The Square (r. Ruben Östlund, Suedia-Germania-Franța-Danemarca, 2017)
  • Eu, Daniel Blake/ I, Daniel Blake (r. Ken Loach, Laura Obiols, Marea Britanie-Franța, 2016)
  • Dheepan (r. Jacques Audiard, Franța, 2015)
  • Adèle: Capitolele 1 și 2/ La vie d’Adèle (r. Abdellatif Kechiche, Franța-Belgia-Spania, 2013)
  • Catalogul de filme, care va primi titluri noi în perioada următoare, conține cele mai apreciate producții distribuite de Independența Film în ultimii ani:

    • Durere și glorie/ Dolor y gloria (r. Pedro Almodóvar, 2019) – Cannes 2019, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Antonio Banderas);
    • Paradisul, probabil/ It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman, 2019) –  Cannes 2019, Premiul FIPRESCI și Mențiune Specială;
    • Războiul Rece/Cold War (r. Pawel Pawlikowski, 2018) –  Cannes 2018, Premiul pentru cel mai bun regizor;
    • Sub lacul de argint/ Under the Silver Lake (r. David Robert Mitchell, 2018) – Cannes 2018, nominalizat la Palme d’Or 2018, și Mențiune Specială la Sitges 2018;
    • Toată lumea știe/ Todos lo saben (r. Asghar Farhadi, 2018) –  Cannes 2018, nominalizat la Palme d’Or;
    • Capernaum – Haos și speranță/ Capernaum (r. Nadine Labaki, 2018) – Cannes 2018, Premiul Juriului;
    • Uciderea cerbului sacru/ The Killing of a Sacred Deer (r. Yorgos Lanthimos, 2017) –  Cannes 2017, Premiul pentru cel mai bun scenariu;
    • În întuneric/ In the Fade (r. Fatih Akin, 2017) – Cannes 2017, Premiul pentru cea mai bună actriță (Diane Kruger).
09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.