Inside Llewyn Davis – Gotham Independent Award pentru cel mai bun film
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-llewyn-davis-gotham-independent-award-pentru-cel-mai-bun-film/

Inside Llewyn Davis, de Joel Coen şi Ethan Coen, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards 2013, dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2013

Inside Llewyn Davis, de Joel Coen şi Ethan Coen, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards 2013, dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Gala Gotham Independent Awards este un eveniment cheie pentru cinematografia independentă şi marchează debutul sezonului premiilor acordate în timpul iernii în SUA, care culminează cu trofeele Oscar, informează hollywoodreporter.com.

Gala a debutat cu o ceremonie tribut organizată în memoria actorului James Gandolfini, decedat în acest an. Alte două momente speciale au fost dedicate actorului Forest Whitaker şi lui Katherine Oliver, directorul Biroului Media & Entertainment din cadrul primăriei oraşului New York.

Premiile Gotham au fost decernate în şapte categorii competitive. Jurii alcătuite din cineaşti au ales câştigătorii pentru şase categorii, în timp ce învingătorul din cea de-a şaptea categorie – Audience Award – a fost desemnat pe baza voturilor exprimate de public pe internet.

Celelalte pelicule nominalizate la categoria ,,cel mai bun film” au fost „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, ,,Ain’t Them Bodies Saints”, de David Lowery, ,,Before Midnight”, de Richard Linklater, şi ,,Upstream Color”, de Shane Carruth.

Premii numeroase la gala la care a participat Inside Lewyn Davis

Producţia ,,The Act of Killing” s-a impus la categoria ,,cel mai bun documentar”, iar Ryan Coogler a fost desemnat învingător la categoria „cel mai bun regizor debutant”, cu pelicula ,,Fruitvale Station”.

Matthew McConaughey a fost desemnat ,,cel mai bun actor”, pentru rolul din filmul ,,Dallas Buyers Club”, iar Brie Larson s-a impus la categoria ,,cea mai bună actriţă”, pentru rolul din filmul ,,Short Term 12″.

Michael B. Jordon s-a impus la categoria ,,cel mai bun actor debutant”, cu rolul din ,,Fruitvale Station”.

Premiul publicului a revenit lungmetrajului ,,Jake Shimabukuro: Life on Four Strings”, regizat de Tadashi Nakamura.

În 2012, lungmetrajul ,,Moonrise Kingdom”, de Wes Anderson, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards.

Inside Llewyn Davis

Distribuţia filmului Inside Lewyn Davis 

Spre deosebire de mult mai mediatizatele Film Independent Spirit Awards, care au stabilit criterii mult mai clare pentru a determina ceea ce înseamnă un film independent, premiile Gotham analizează fiecare peliculă de la caz la caz, pe baza unor definiţii destul de vagi.

Pentru a fi eligibil, de exemplu, un film trebuie realizat ,,cu o economie de mijloace” – un criteriu mult mai vag decât cel folosit de Spirit Awards, al căror regulament interzice nominalizarea peliculelor produse cu un buget mai mare de 20 de milioane de dolari.

Premiile Gotham sunt acordate în fiecare an de asociaţia newyorkeză Independent Filmmaker Project, care sprijină şi promovează în special filmele cu bugete mici de producţie şi care sunt finanţate şi produse în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Filmele şi performanţele actoriceşti premiate la galele Gotham se regăsesc adeseori şi pe lista peliculelor nominalizate la Independent Spirit Awards, decernate de asociaţia Film Independent din Los Angeles.

Nominalizările pentru Independent Spirit Awards au fost anunţate la sfârşitul lunii noiembrie, iar aceste trofee vor fi decernate pe 1 martie 2014.

Atât Gotham Awards, cât şi Spirit Awards se concentrează asupra filmelor cu bugete mici de producţie, dintre care unele vor concura ulterior pentru o serie de recompense mult mai prestigioase, precum Oscarurile, notează Mediafax.

Cea de-a 23-a gală Gotham Independent Film Awards a avut loc luni seară, la clubul Cipriani de pe Wall Street, New York.

Foto credit: Cinemagia, imagini din filmul Inside Llewyn Davis

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.