Instrumentişii Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” se prezintă
https://www.ziarulmetropolis.ro/instrumentisii-orchestrei-simfonice-a-filarmonicii-george-enescu-se-prezinta/

Sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, la Ateneul Român are loc un recital cameral, cu Natalia Pancec la vioară şi Simona Strungaru la pian. 

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2015

Natalia Pancec (foto sus) este un instrumentis talentat şi pasionat, membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. În paralel cu această activitatea, Natalia Pancec este un foarte bun partener de muzică de cameră şi a susţinut recitaluri găzduite de Sala Radio, Sala “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Sala Dalles, dar mai cu seamă de cele două săli ale Ateneului Român – cu cvartetul “Noblesse”, cu ansamblul “devotioModerna”, în compania pianistei Verona Maier şi a chitaristului Maxim Belciug.

Împreună cu pianista Taeko Ishinabe (Japonia) şi a violoncelistul Bogdan Popa, a participat la festivaluri în România (Sighişoara, Bucureşti), Germania şi Franţa (Festivalul Tineretului European, Paris). Natalia Pancec a evoluat şi ca solistă în concerte ale mai multor orchestre filarmonice din ţară (Sibiu, Bacău, Galati) În 2010 a obţinut titlul de doctor în muzică în urma susţinerii tezei “Probleme de interpretare în literatura muzicală pentru vioară solo” (sub îndrumarea prof. Univ. Dr. Nicolae Brînduş).

Simona Strungaru este pianistă, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. În calitate de solist a susţinut concerte cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române, „De Haagse Instrumentalisten” din Haga/ Olanda, orchestrele filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Botoşani, Constanţa. Ca dirijor şi orchestrator, Simona Strungaru abordează stiluri muzicale variate. A dirijat premiera mondială a operei S.A.L.O. (Standard American Lexicographical Opera) de Michael Karr în 2010, într-o producţie a „Prime Foundation” şi Grand Theater Groningen, din Groningen/ Olanda. În 2014 a semnat coloana sonoră a filmului „Fantana Fermecata” regizat de Andrei Enoiu, partitura fiind interpretată de „Green Orchestra”. În 2013 a orchestrat muzica trupei Cobzality şi a dirijat Fiarmonica Banatul din Timisoara intr-o colaborare excepţională Cobzality simfonic. A dirijat Modern Jazz Balkan în varianta simfonică la Blue Note Hall din Amsterdam.
Simona Strungaru este o pasionată a muzicii de cameră, evoluând în diferite formule instrumentale şi abordând un repertoriu vast.

Programul concertului

César Franck
Sonata pentru vioară şi pian în la major
Franz Schubert
Sonatina nr. 1 pentru pian şi vioară în re major, op. 137
Serghei Prokofiev
Sonata nr. 1 pentru vioară şi pian

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.