Invitaţi şi evenimente speciale la festivalul Ceau, Cinema!
https://www.ziarulmetropolis.ro/invitati-si-evenimente-speciale-la-festivalul-ceau-cinema/

A mai rămas doar o săptămână până la debutul primului festival timişorean dedicat filmului european, care va aduce 5 zile de proiecţii şi evenimente speciale la Grădina de vară „Capitol”, Casa Artelor, AMBASADA, şi în proaspăt renovatul cinematograf din comuna Gottlob. Din 22 iulie, Ceau, Cinema ! (Festival de buzunar) va oferi cinefililor timişorenilor nu numai ocazia de a vedea filme premiate şi noi descoperiri cinematografice, ci şi de a întâlni câţiva dintre oamenii aflaţi în culisele platourilor de filmare.

Un articol de Petre Ivan|15 iulie 2015

Actorul principal din filmul Comoara (2015), Cuzin Toma, va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul, după proiecţia filmului ce va avea loc sâmbătă, 25 iulie, de la ora 20, la Cinema Gottlob.

Filmul este proaspăt laureat al distincţiei Un certain talent la Festivalul de la Cannes şi spune povestea unui funcţionar dintr-o instituţie publică ce duce o viaţă aparent banală, până în ziua în care se hotărăşte să plece în căutarea unei comori. Dezgroparea legendarei comori prilejuieşte dezvăluirea unei poveşti despre România recentă, spusă cu umor, suspans şi candoare.

Cuzin Toma va participa la eveniment alături de soţia sa, Cristina Cuzin, care joacă la rândul ei în filmul Comoara.

Cu o carieră din care nu lipsesc filme proiectate la festivaluri internaţionale (Aferim, Câinele japonez), dar nici serialele de televiziune (Las fierbinţi), Cuzin Toma este unul dintre cele mai interesante nume ale generaţiei actuale de actori români. În cadrul Festivalului Ceau, Cinema!, el va mai fi prezent pentru întâlniri cu spectatorii şi după proiecţia altor două filme în care joacă: scurtmetrajul The Crossing (2010), proiectat vineri, 24 iulie, de la ora 17, la AMBASADA, unde publicul îl va reîntâlni şi pe actorul Boris Gaza, şi Aferim (2014), proiectat sâmbătă, 25 iulie, de la ora 22, pe Stadionul Gottlob.

Răzvan Georgescu, regizor al documentarului Paşaport de Germania (2014), va răspunde la întrebările publicului după proiecţia filmului său, care va începe sâmbătă, 25 iulie, de la ora 18, la Cinema Gottlob.

Filmul vorbeşte despre preţul scump pe care peste 200.000 de etnici germani l-au plătit, alături de familiile şi prietenii lor, către statul comunist român înainte de 1989 pentru a putea emigra în Germania federală. Răzvan Georgescu va participa şi la proiecţia filmului Testimonial (2008), programată pentru duminică, 26 iulie, de la ora 20, la Cinema Gottlob. Regizorul va mai vorbi despre filmele sale şi în cadrul sesiunii de dezbateri Ceau, cinema vs Filmul documentar, alături de regizorul de film Florin Iepan şi cronicarii de film Irina Margareta Nistor şi Lucian Maier, moderată de profesorul Lucian Ionică, autor al volumului Documentar şi adevăr.

Printre oamenii de film cu care publicul Festivalului Ceau, Cinema! va putea face cunoştinţă directă se mai numără regizorii

Andreea Vasile

Andreea Vasile

unui calup de filme bănăţene proiectat joi, 23 iulie, de la ora 18, în demisolul Casei Artelor.

În plus, actriţa Andreea Vasile, care e membră a juriului festivalului în acest an, va fi prezentă după proiecţia controversatului film De ce eu? (2015) de Tudor Giurgiu, sâmbătă, 25 iulie, de la ora 14, la Cinema Gottlob.

Printre surprizele pregătite de organizatorii Ceau, Cinema! se va mai numără şi prezenţa unui personaj esenţial din culisele filmului Chuck Norris vs Comunism, proiectat în premieră timişoreană în deschiderea festivalului, miercuri, 22 iulie, de la ora 22, la Grădina de Vară „Capitol”.

Ceau, Cinema! este organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală și este primul festival din Timișoara dedicat filmului european.

A doua ediţie se va desfășura în Timişoara şi Gottlob, în perioada 22-26 iulie 2015. Biletele şi abonamentele s-au pus în vânzare la librăriile Cărtureşti (str. Mercy și Iulius Mall), la cafeneaua Klapka (str. A. Pacha nr. 8) și la AMBASADA, cu preţuri care încep de la 10 RON.

Evenimentul este realizat de voluntari, cu sprijinul unor companii și instituții locale.

Mai multe detalii şi programul complet  al festivalului sunt disponibile pe site-ul festivalului şi pe pagina de facebook.

Foto: Ceau Cinema, Andreea Vasile – ceaucinema.ro şi facebook.com/ceaucinema

10
/07
/15

Devenit celebru prin rolurile din filmele „Doctor Zhivago” și „Lawrence al Arabiei”, actorul Omar Sharif a murit astăzi, într-un spital din Cairo. Avea 83 de ani.

10
/07
/15

Primul festival timişorean dedicat filmului european invită publicul iubitor de cinema la cinci zile de proiecţii ce se vor desfăşura la Grădina de vară «Capitol», Casa Artelor, AMBASADA, dar şi în comuna Gottlob, începând cu 22 iulie. Organizatorii Ceau, Cinema ! (Festival de buzunar) au pregătit o selecţie de filme numai bune de vizionat în seri răcoroase de vară – lejere, dar nu lipsite de miez –, oferind publicului în premieră atât titluri premiate, cât şi noi descoperiri.

08
/07
/15

Vineri, 10 iulie, Institutul Francez din București dă startul unei veri responsabile. Campania „A vélo au cinéma – Pedalează spre cinema”, se înscrie în programul de conștientizare COP21 asupra riscurilor încălzirii globale.

08
/07
/15

Pixels, o comedie de acţiune în care extratereştrii atacă Pământul, inspirată de jocurile video din anii 1980. e produs de Happy Madison şi 1492 Pictures. La cârma filmului a fost invitat Chris Columbus, care a contribuit la definirea filmelor din anii 1980 - Gremlins sau The Goonies, Home Alone sau Mrs. Doubtfire, Harry Potter, Percy Jackson, sau Night at the Museum.

08
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca şi Laura Vasiliu – destinul unor câştigătoare – o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

08
/07
/15

Scurtmetrajului Tibi, realizat de un grup de liceeni din Bucureşti, va rula în premieră naţională vineri, 10 iulie, de la ora 18.00, la Cinema Movieplex din incinta Plaza România. Filmul, regizat de Dan Iliuţă (17 ani), elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, a participat anul acesta în programul Short Film Corner al Festivalului de la Cannes.

07
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

07
/07
/15

Filmul Muntele Magic semnat de Anca Damian va avea prima proiecție în cadrul Selecției Oficiale de anul acesta de la Karlovy Vary astăzi, de la ora 17:00 (Grand Hall). Alături de Muntele Magic, România este reprezentată anul acesta și de filmele Box semnat de Florin Șerban, în competiție și Lumea e a mea al lui Nicolae Constantin Tănase, în cadrul East is West.

06
/07
/15

Mâine, 7 iulie, “Box”, lungmetrajul lui Florin Şerban (Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint, la Berlin, în 2010, pentru "Eu când vreau să fluier, fluier"), va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary.

06
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

06
/07
/15

Pe 1 iulie, cele 12 filme KineDok – un proiect One World Romania – au pornit la drum prin țară. La primele proiecții de la Elvira Popescu (București) și de la Ambasada (Timișoara), KineDok l-a avut alături pe Ignácz József, protagonistul filmului „Turneul de la Besence”, primarul care și-a convins concetățenii să joace tenis, să cultive pepeni și să se mobilizeze pentru o viață mai bună.

05
/07
/15

Au fost la Cannes şi au cucerit lumea. Ce a urmat după? Cum a evoluat cariera lor? Cristina Flutur, Cosmina Stratan, Anamaria Marinca și Laura Vasiliu - destinul unor câştigătoare - o serie de articole marca Ziarul Metropolis.

04
/07
/15

La 78 de ani, Jack Nicholson este unul dintre cei mai cunoscuți actori contemporani și cel mai nominalizat din istoria Oscarurilor. În tinerețe, i se spunea „Sălbaticul”. „M-am culcat cu toate femeile, am încercat toate drogurile, am băut toate băuturile posibile”, declara într-un interviu.