Ion Caramitru a montat „Evgheni Oneghin” la Opera din Sofia
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-a-montat-evgheni-oneghin-la-opera-din-sofia/

Premiera operei „Evgheni Oneghin” în regia marelui regizor şi actor român Ion Caramitru are loc vineri seară la Opera Naţională a Bulgariei.   Lucrarea, semnată de Piotr Ilici Ceaikovski, după romanul în versuri scris de Aleksandr Puşkin, este montată pe scena sofiotă sub conducerea muzicală a dirijorului bulgar Grigor Palikarov. Coregrafia este semnată de Mirela […]

Un articol de Andrada Văsii|28 ianuarie 2013

Premiera operei „Evgheni Oneghin” în regia marelui regizor şi actor român Ion Caramitru are loc vineri seară la Opera Naţională a Bulgariei.

 

Lucrarea, semnată de Piotr Ilici Ceaikovski, după romanul în versuri scris de Aleksandr Puşkin, este montată pe scena sofiotă sub conducerea muzicală a dirijorului bulgar Grigor Palikarov. Coregrafia este semnată de Mirela Simiceanu, decorurile sunt realizate de Maria Miu, iar costumele de Viorica Petrovici.

Rolurile principale sunt interpretate de actori bulgari, precum Daniel Ostreţov şi Krasimir Dinev, Evghenii Alexiev, Petăr Dimov, Veselin Mihailov, Radostina Nikolaeva Ţvetana Bandalovska, românul Alexandru Badea şi rusoaicele Ekaterina Kuprievskaia şi Daria Rabinko.

Interesul este foarte mare, biletele fiind aproape epuizate pentru primele două seri, au declarat pentru Agerpres angajaţi de la casieria Operei Naţionale a Bulgariei, menţionând că mai sunt doar câteva locuri libere la balconul al treilea.

Ion Caramitru a mai montat „Evgheni Oneghin” în anul 2009, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, şi în urmă cu 17 ani, la Belfast (Irlanda de Nord).

Sursa: Agerpres

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.