Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, în turneu naţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-horatiu-malaele-in-turneu-national/

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele pleacă în turneu naţional cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele“, în perioada 24 octombrie – 9 noiembrie.

Un articol de Corina Vladov|18 septembrie 2013

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele pleacă în turneu naţional cu spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele“,  în perioada 24 octombrie – 9 noiembrie. Spectacolul va avea prima reprezentaţie la Bucureşti, la Sala Patria, pe 24 octombrie, de la ora 20.00.

Spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” va putea fi văzut şi pe 25 octombrie, în Constanţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 27 octombrie, la Iaşi, la Casa de Cultură a Studenţilor, pe 7 noiembrie, la Craiova, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, şi pe 9 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În perioada 26 – 30 septembrie, turneul ajunge în Canada, prin Asociaţia Rocade, la Montreal, pe 27 septembrie, şi Toronto, pe 29 septembrie.

Ion Caramitru

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele, faţă în faţă

Mereu surprinzător, mereu diferit şi mereu de excepţie, „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” este un spectacol de improvizaţie. „Improvizaţia este, de fapt, starea de graţie a actorului”, spune Horaţiu Mălăele.

Spectacolul este mereu altul, ritmul este diferit, umorul tot mai spumos şi ingeniozitatea tot mai evidentă. Amintirea vremurilor trecute este adusă în scenă de un Ion Caramitru care recită răscolitor, imaginând, cu inteligenţă şi iscusinţă, răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi de un haz efervescent, cei doi avându-i martori pe William Shakespeare, Mihai Eminescu şi George Topârceanu.

Trei artişti: Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele şi Adrian Naidin

Dialogul este întregit de replicile muzicale pline de căldură şi culoare ale violoncelistului Adrian Naidin. Cu vocea sa deosebită şi tehnica desăvârşită, Adrian Naidin i-a impresionat întotdeauna şi pe iubitorii de muzică.

Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit „Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. Deşi are o structură şi o educaţie orientate spre clasic, violoncelistul Adrian Naidin a experimentat şi alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazzului contemporan, până la world music şi pop.

În zeci de ani de excepţională carieră, Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele nu au avut ocazia să-şi dea replica, nici în film, nici în teatru, deşi publicul aştepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experienţă şi har, şi dragostea pentru teatru şi pentru poezie. Mult aşteptatul moment a venit în toamna anului 2011, când cele două forţe s-au unit pentru prima dată pe aceeaşi scenă, notează Mediafax.

Bilete pentru spectacolul din Bucureşti se găsesc la Cinema Patria, Unirea Shopping Center (et. 2), Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Palatului şi online, pe vreaubilet.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, bilete.ro, şi în oficiile Poştei Române, magazinele Inmedia şi Germanos semnalizate Bilete.ro.

Foto: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele / cotidianul.ro

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.