Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu-Botez – premiaţi de către Academia Română
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-tamara-buciuceanu-botez-premiati-de-catre-academia-romana/

Actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

Actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române.

Premiile vor fi decernate într-o ceremonie organizată pe 19 decembrie, de la ora 10.00, în Aula Academiei din Bucureşti.

Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru vor primi premiul ,,Aristizza Romanescu” în domeniul artelor spectacolului, acordat ex aequo de Academia Română, potrivit site-ului instituţiei.

Tamara Buciuceanu-Botez va fi premiată de Academia Română ,,pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică”, în timp ce Ion Caramitru va fi distins pentru ,,Macbeth. Un studiu”.

Pe de altă parte, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), va primi premiul ,,Victor Slăvescu” în domeniul Ştiinţelor economice, juridice şi sociologie, pentru lucrarea ,,Biletul de ieşire din criză”.

Citiţi şi: Barfe, zvonuri si minciuni orchestrate de Ion Caramitru pe scena de la TNB

La ceremonia din 19 decembrie, Academia Română va acorda şi alte premii: în domeniul filologiei şi literaturii; în domeniul ştiinţelor istorice şi arheologie; în domeniul ştiinţelor matematice; în domeniul ştiinţelor fizice; în domeniul ştiinţelor chimice; în domeniul ştiinţelor biologice; în domeniul ştiinţelor geonomice; în domeniul ştiinţelor tehnice; în domeniul ştiinţelor agricole şi silvice; în domeniul ştiinţelor medicale.

TNB Ion Caramitru

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele în spectacolul ,,Dineu cu proşti’’ 

Se vor mai acorda premii în domeniul ştiinţelor economice, juridice şi sociologie; în domeniul filosofiei, teologiei, psihologiei şi pedagogie; în domeniul artelor, arhitecturii şi audiovizualului; în domeniul ştiinţei si tehnologiei informaţiei, notează Mediafax.

Academia Română este cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României, care reuneşte personalităţi marcante din ţară şi din străinătate, din toate domeniile ştiinţei, artei şi literaturii.

Foto credit: Cinemagia, TNB foto cu Ion Caramitru

23
/05
/16

În această seară, cea dintâi montare a „Oedip”-ului enescian prezentată în Marea Britanie va avea premiera la Opera Regală Covent Garden, una dintre cele mai celebre scene muzicale ale lumii. Melomanii britanici, dar nu numai, vor avea astfel ocazia să descopere una dintre capodoperele incontestabile ale muzicii moderne într-un spectacol ce beneficiază de evoluția unor staruri internaționale de primă mărime.

23
/05
/16

Ridicat, ca mai toate oraşele lumii, pe malurile unei ape, Bucureştiul s-a bucurat de binefacerile dar şi de inundaţiile devastatoare ale Dâmboviţei. Atestat documentar la 1457, oraşul s-a extins, pornind de la Curtea Veche, haotic, fără norme urbanistice (apărute, vag, abia în sec. 19).

23
/05
/16

Astăzi, de la ora 14:30, va avea loc, la sediul TVR (în sala de proiecție de la etajul 12, turn TVR), avanpremieră  spectacolului Jocul de-a vacanța, de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Maria Colțeanu. Premiera la TV va avea loc luni, 30 mai, de la ora 19.20, pe TVR 2, cu reluare in 6 iunie, de la ora 1.10.

22
/05
/16

Nu e de mirare succesul pe care „Bacalaureat” pare să îl aibă la publicul român după primele proiecții și în rândul unei bune părți a criticii străine care l-a văzut la Cannes: Cristian Mungiu știe să apese exact butoanele care fac ca filmul să fie discutat și aproape unanim apreciat.

22
/05
/16

Câini/ Dogs, primul lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, a obținut Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes. Premiul este oferit de Federația Internațională a Criticilor de Film și vine după o săptămână de cronici laudative din partea presei internaționale.

20
/05
/16

10 actori talentați din teatrele din România vor fi prezentați publicului, presei și profesioniștilor din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în cea de-a cincea ediție a programului 10 pentru FILM. Între 2 și 4 iunie, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, actorii vor lua parte la workshop-uri, premiere de film și dezbateri și vor fi introduși regizorilor, producătorilor români şi străini, directorilor de casting şi agenţilor.

20
/05
/16

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță punerea în vânzare a unui nou pachet de bilete pentru spectacolele care se vor desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc între 10 și 19 iunie.

20
/05
/16

Sâmbătă, 21 mai 2016, ora 20:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 88), în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), va avea loc ediţia a VIII-a a programului de educaţie culturală „Maratonul de Poezie şi Jazz”, difuzat în fiecare an de Radio România Cultural, eveniment care marchează prin poezie, blues şi jazz Noaptea Europeană a Muzeelor.

20
/05
/16

Corina Șuteu, actualul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru și inițiatorul subscripției publice pentru scultura Cumințenia Pământului a lui Brâncuși și Dragoș Neamu, managerul interimar al Muzeului Național de Artă, se află printre invitații emisiunii speciale dedicate Nopții Muzeelor, pe care Radio România Cultural o va transmite în direct (audio și video) din Sala Tronului de la Muzeul Național de Artă al României din București, fostul Palat Regal.

20
/05
/16

Vineri, 20 mai 2016, în toate ţările Europei cei mai buni tineri muzicieni se vor întâlni pentru a cânta imnul Uniunii Europene ca simbol al susţinerii lor pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene şi pentru viitorul viitorul culturii europene. În România, evenimentul va avea loc în fața Ateneului Român, de la ora 15.00. Dirijorul Gabriel Bebeșelea va asigura pregătirea şi conducerea orchestrei pentru acest eveniment.

20
/05
/16

Lansarea pe platforma gratuită Cinepub a documentarului „Cinema românesc”, de Vlad Nedelcu, şi prezenţa istorică a filmelor româneşti la Cannes în acest an sunt un bun prilej pentru o (nouă) discuţie despre atât de hulitul (de marele public) Nou Val, pornind de la câteva clişee (mult prea) larg răspândite.