Ion Marin concertează la Monte Carlo, la invitația Prințului Albert de Monaco
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-marin-concerteaza-la-monte-carlo-la-invitatia-printului-albert-de-monaco/

Joi, 17 iulie, la invitaţia Alteţei Sale Prinţul Albert de Monaco, dirijorul român Ion Marin va conduce Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo în deschiderea unei serii de 6 concerte extraordinare organizate la Palatul Princiar din Monaco.

Un articol de Petre Ivan|16 iulie 2014

În programul dirijat de Ion Marin, alături de Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo vor fi prezente și celebrele pianiste Marielle și Katia Labeque, care vor interpreta în prima parte, Concertul pentru două piane și orchestră în Re Major al lui Francis Poulenc.

În cea de-a doua parte a concertului, orchestra dirijată de Ion Marin va interpreta Simfonia fantastică, opus 14, scrisă de Hector Berlioz.

Consacrat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene și a colaborat cu cei mai celebri artiși ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Monserrat Caballe, Angela Ghiorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).

Palatul Princiar

Palatul Princiar

Ion Marin este Director de onoare al Corului Național de Cameră Madrigal.

La sfârșitul acestei luni, pe 26 iulie, renumitul muzician român va dirija Orchestra Simfonică Radio Praga în cadrul unui concert omagial Antonin Dvorak, care îl va avea ca solist pe violonistul Ivan Zenaty. Evenimentul va avea loc în Cetatea din Praga.

Foto cu Ion Marin – Madrigal.ro

30
/08
/16

Despre modestia, simplitatea, umanitatea cuceritoare și discursul la primirea în Academia Română a celui mai mare pianist, compozitor și dirijor român, George Enescu.

29
/08
/16

Beyonce a devenit, oficial, artista cu cele mai multe premii VMA (Video Music Awards) din istoria premiilor. Artista americană a câştigat, duminică seara, opt premii, inclusiv trofeul suprem - videoclipul anului. Beyonce a batut, astfel, recordul celor mai multe premii MTV Video Music Awards, cumulând, de-a lungul anilor, 21 de trofee, cu unul mai mult Madonna.

25
/08
/16

Unul dintre evenimentele cu tradiție organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB, dă întâlnire fanilor muzicii clasice într-o nouă locație, și într-o nouă perioadă. După ce, timp de zece ani, Bucharest Music Film Festival a umplut Piața George Enescu cu sute de artiști și mii de spectatori, anul acesta, festivalul muzicii clasice se aude, între 9 și 18 septembrie, în Piața Universității.

23
/08
/16

Compozitorul și organistul german din perioada barocă, Johann Sebastian Bach, este unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Familia și muzica au fost universul vieții lui.

19
/08
/16

Compozitorul Adrian Enescu a încetat din viață vineri, au confirmat reprezentanți ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR). La Gala Premiilor UNITER, eveniment care a avut loc anul acesta, la Teatrul “Regina Maria” din Oradea, Adrian Enescu a fost recompensat cu Premiul Special pentru Muzică de Teatru.

17
/08
/16

Pe 19 august se împlinesc 135 de ani de la nașterea lui George Enescu, unul dintre simbolurile culturale ale României: compozitor, violonist, pianist, dirijor, profesor, el a marcat profund cultura muzicală românească. Cu acest prilej, Radio România Muzical a programat emisiunea-maraton de patru ore “George Enescu 135” (vineri, 19 august, de la ora 13.05)

16
/08
/16

Într-o zi de 16 august (1977) înceta din viaţă Elvis Presley, sex-simbol, legendă vie a muzicii, Regele Rock and Roll-ului şi unul dintre cei mai iubiți artiști ai tuturor timpurilor. Moartea lui Elvis a iscat mii de supoziții și investigații, care mai de care mai fanteziste. Potrivit raportului medico-legal, artistul a fost găsit zăcând în propria vomă, în baia reședinţei sale din Graceland.

12
/08
/16

Opera din Dubai, aflată în apropierea celui mai înalt zgârie-nori din lume, se pregătește pentru inaugurare cu o ceremonie grandioasă, al cărei cap de afiș este tenorul Placido Domingo.

11
/08
/16

Biletele pentru concertul de gala care deschide ediția 2016 a Concursului Enescu (3-25 septembrie, București), avându-i ca soliști invitați pe laureații Anna Țifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian) și biletele pentru Finala de Pian a competiției s-au epuizat. Publicul mai poate achiziționa bilete la mai multe recitaluri extraordinare, precum și la galele finale de Vioară și Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2016.

09
/08
/16

Una dintre marile surprize ale ediției 2016 a Festivalului RadiRo se anunță concertul Orchestrei Simfonice Radio ORF din Viena, programat pe 29 septembrie, care îl va aduce în premieră la RadiRo și la Sala Radio, pe violonistul Gidon Kremer, figură legendară a scenei muzicale internaționale.

09
/08
/16

“Ei bine, Marianne, a venit timpul bătrâneţii, când trupurile ne sun slăbite şi cred că voi veni şi eu în urma ta. Să ştii că sunt atât de aproape de tine că dacă-ţi întinzi mâna mă poţi atinge." Leonard Cohen i-a scris o scrisoare emoţionantă muzei sale muribunde Marianne Ihlen, cea care l-a inspirat pe Cohen să scrie faimoasele "So Long, Marianne" şi "Bird on a Wire". Marianne a murit, pe 29 iulie, la vârsta de 81 de ani.

08
/08
/16

Pe 1 septembrie 2016 magia viorii Stradivarius se va auzi în Sala Mare a Ateneului Român, în cadrul Finalei Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a VII-a. Violonistul Răzvan Stoica va oferi publicului o lecţie de virtuozitate, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu şi 3 dintre cei mai buni tineri dirijori ai lumii.

06
/08
/16

Spellground Festival nu va avea loc în weekendul 12-14 august. Decizia vine ca urmare a solicitării Universității Ovidius Constanța, partener oficial al evenimentului, cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu național prin adaptarea programului festivalului și eliminarea manifestărilor muzicale de pe terenul instituției de învățământ.

04
/08
/16

Într-o zi de 4 august se năsteau trompetistul și cântărețul Louis Armstrong (1901), unul dintre cei mai mai influenţi artişti din istoria jazz-ului, şi scriitorul norvegian Knut Hamsun (1859), laureat al Premiului Nobel. Tot într-o zi de 4 august se stingea din viaţă scriitorul danez Hans Christian Andersen (1875) , cel care a încântat generații întregi de copii cu povești precum "Crăiasa Zăpezii", "Hainele cele noi ale împăratului", "Fetița cu chibrituri", "Rățușca cea urâtă", "Mica sirenă" și multe altele,

03
/08
/16

Festivalul Untold, la care organizatorii estimează participare a 350.000 de persoane, va începe joi la Cluj-Napoca. Principala scenă a festivalului, care este în prezent unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din țară, va fi cel mai mare podium amenajat în România.

02
/08
/16

În perioada 5-6 august 2016, Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația „Gellu Naum” și în parteneriat cu Green Hours jazz-café, organizează prima ediție a Festivalului Gellu Naum. Festivalul Gellu Naum din acest an se va desfășura pe parcursul a două zile, la București și Comana, și va reuni multe dintre cele mai importante nume de poeți români contemporani, apropiați într-un fel sau altul de Gellu Naum și de scrierile sale.