Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc, la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/istoria-vorbita-a-teatrului-si-filmului-romanesc-la-unatc/

UNATC „I.L.Caragiale” organizează luni, 20 octombrie de la ora 18:00, în sala Ileana Berlogea, o nouă întâlnire din seria de prelegeri intitulate „Istoria vorbită a teatrului şi filmului românesc”. Invitată: regizoarea Cătălina Buzoianu.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2014

UNATC / Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc – Prelegerile sunt susținute de actori și regizori renumiți și se adresează, în principal, studenților din anii I și II, dar accesul este permis și publicului larg.

„Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc” se desfășoară săptămânal, în ziua de luni, în intervalul orar 18:00 – 19:30. Prima prelegere s-a desfășurat pe 6 octombrie.

Printre viitorii invitați se numără: Mircea Albulescu, Sanda Manu, Carmen Stănescu, Victor Rebengiuc, Grigore Gonța.

„Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc” are ca scop cunoașterea directă de către studenți a unor personalități artistice prin intermediul unor întâlniri inedite și interactive.

Foto: UNATC, Cătălina Buzoianu – unatc.ro

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.