Iv cel Naiv trece de la poezie la roman
https://www.ziarulmetropolis.ro/iv-cel-naiv-trece-de-la-poezie-la-roman/

Anul 2021 a început pentru cu o dublă premieră: cunoscutul scriitor Iv cel Naiv se alătură listei de autori români a editurii şi va publica primul său roman, anunţă Editura Trei. Cartea va fi disponibilă în librării la sfârşitul lunii februarie.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2021

Iv cel Naiv a publicat până în prezent șase volume de poezie, vândute în peste 25 000 de exemplare.

„Nu există bucurie mai mare decât aceea de a lucra alături de acest autor minunat care a decis să se alăture echipei noastre editoriale. Inspirată și inedită, proza lui Iv cel Naiv cucerește inima cititorului, smulgându-l din rutină, ajutându-l să scoată la lumină o voce interioară pe care uitase că o are și aducându-i un zâmbet larg pe față. Dacă lectura ne ajută să descoperim un al șaselea simț prin care putem înțelege mai bine lumea – iar eu sunt convinsă că acesta este rostul cărților – atunci scriitura lui Iv cel Naiv reușește din plin să facă acest lucru. Veselă, sprințară și irezistibilă, ea va cuceri inimile cititorilor români, ținându-i cu sufletul la gură și oferindu-le o plăcere pe care nici măcar grijile pandemiei nu o pot diminua”, a declarat Magdalena Mărculescu, Director Editorial Grupul Editorial TREI.

„Prins între meseria de tată și cea de copywriter, undeva printre călătoriile pe cele cinci continente și gătitul cu zeci de condimente, am realizat, la un moment dat ca ceea ce vreau sa fac în viața asta e să scriu. Să scriu cărți și să pot trăi din asta. Un vis frumos pentru orice scriitor contemporan român. Un vis pe care, oricât de bine aș scrie, nu aș putea niciodată să mi-l împlinesc singur. Pentru a reuși să trăiești din scris nu a fost niciodată și nu e nici acum, suficient să scrii. Așa că am decis să caut un partener în acest drum al deveniri mele ca scriitor. Am ales Editura TREI și sper ca împreună să reușim să facem din unu și unu trei, așa cum cred că e bine să se întâmple în orice parteneriat”, spune Iv cel Naiv.

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?