Iv cel Naiv trece de la poezie la roman
https://www.ziarulmetropolis.ro/iv-cel-naiv-trece-de-la-poezie-la-roman/

Anul 2021 a început pentru cu o dublă premieră: cunoscutul scriitor Iv cel Naiv se alătură listei de autori români a editurii şi va publica primul său roman, anunţă Editura Trei. Cartea va fi disponibilă în librării la sfârşitul lunii februarie.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2021

Iv cel Naiv a publicat până în prezent șase volume de poezie, vândute în peste 25 000 de exemplare.

„Nu există bucurie mai mare decât aceea de a lucra alături de acest autor minunat care a decis să se alăture echipei noastre editoriale. Inspirată și inedită, proza lui Iv cel Naiv cucerește inima cititorului, smulgându-l din rutină, ajutându-l să scoată la lumină o voce interioară pe care uitase că o are și aducându-i un zâmbet larg pe față. Dacă lectura ne ajută să descoperim un al șaselea simț prin care putem înțelege mai bine lumea – iar eu sunt convinsă că acesta este rostul cărților – atunci scriitura lui Iv cel Naiv reușește din plin să facă acest lucru. Veselă, sprințară și irezistibilă, ea va cuceri inimile cititorilor români, ținându-i cu sufletul la gură și oferindu-le o plăcere pe care nici măcar grijile pandemiei nu o pot diminua”, a declarat Magdalena Mărculescu, Director Editorial Grupul Editorial TREI.

„Prins între meseria de tată și cea de copywriter, undeva printre călătoriile pe cele cinci continente și gătitul cu zeci de condimente, am realizat, la un moment dat ca ceea ce vreau sa fac în viața asta e să scriu. Să scriu cărți și să pot trăi din asta. Un vis frumos pentru orice scriitor contemporan român. Un vis pe care, oricât de bine aș scrie, nu aș putea niciodată să mi-l împlinesc singur. Pentru a reuși să trăiești din scris nu a fost niciodată și nu e nici acum, suficient să scrii. Așa că am decis să caut un partener în acest drum al deveniri mele ca scriitor. Am ales Editura TREI și sper ca împreună să reușim să facem din unu și unu trei, așa cum cred că e bine să se întâmple în orice parteneriat”, spune Iv cel Naiv.

27
/02
/20

Fragmente esențiale dintr-o carte-monument „Balcanii. De la sfârșitul Bizanțului până azi”, de Mark Mazower (profesor de istorie la Columbia University).

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

16
/02
/20

Pe 12 februarie s-au împlinit 126 de ani de la nașterea uneia dintre scriitoarele cele mai cunoscute ale României interbelice. Purtând un pseudonim pe care l-a dezagreat dar care a consacrat-o, Otilia Cazimir a fost o feministă a vremii ei, dar și iubita discretă a unui alt mare poet.

09
/02
/20

În „Fata cu Leica” (Editura Art, 2019), Helena Janeczek spune extraordinara poveste a fotografei Gerda Taro, prima femeie fotograf ucisă pe front și partenera legendarului Robert Capa. O carte de neratat!

09
/02
/20

Născut pe 9 februarie 1940, la Cape Town, scriitorul sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (2003), împlinește astăzi 80 de ani. Cartea pe care v-o propunem este primul său roman, „Ținuturi în crepuscul” (Editura Humanitas Fiction).

06
/02
/20

Vineri, 21 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea”, apărut de curând la Editura Polirom, în traducerea Biancăi Alecu.

05
/02
/20

Pentru că februarie este luna iubirii (veți constata atât pe 14 februarie, cât și pe 24), ne-am gândit ce carte s-ar putea dovedi perfectă atât pentru doamne și domnișoare, cât și pentru domni. Am optat pentru „Cele zece iubiri ale lui Nishino”, de Hiromi Kawakami (Polirom, 2015, traducere din japoneză de Florin Oprina).

02
/02
/20

În cea mai nouă carte a sa, „Suntem dezrădăcinate” (Editura Polirom, 2019), Malala Yousafzai (Premiul Nobel pentru Pace, 2014) aduce laolaltă povești impresionante ale fetelor refugiate din întreaga lume.