Jacheta lui Brad Pitt din „Furia: Eroi anonimi”, scoasă la licitaţie pe internet
https://www.ziarulmetropolis.ro/jacheta-lui-brad-pitt-din-furia-eroi-anonimi-scoasa-la-licitatie-pe-internet/

Jacheta purtată de Brad Pitt în filmul „Furia: Eroi anonimi” a fost scoasă la licitaţie pe site-ul eBay.com, alături de o copie a scenariului acestei pelicule, banii urmând să fie folosiţi în scopuri caritabile.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2014

Jacheta lui Brad Pitt din  „Furia: Eroi anonimi” / Brad Pitt şi-a pus semnătura pe jacheta purtată în timpul filmărilor pentru pelicula „Furia: Eroi anonimi”, în care joacă rolul unui ofiţer, Don „War Daddy” Collier, liderul unui grup de tanchişti care luptă cu naziştii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi a donat-o principalului consilier militar al producţiei, David „Sting” Rae, fost ofiţer al armatei britanice în cadrul regimentului Ligh Dragoons, informează contactmusic.com.

Brad Pitt a semnat şi copia sa de scenariu, iar ambele obiecte sunt acum oferite spre vânzare pe site-ul eBay.com, banii urmând să fie donaţi unei organizaţii caritabile care are legături cu regimentul Light Dragoons.

Mulţi dintre soldaţii şi ofiţerii acestui regiment au participat la realizarea filmului „Furia: Eroi anonimi”, fie ca membri ai echipajelor tancurilor din filme, fie pe post de consilieri.

Licitaţia online se va încheia pe 19 noiembrie.

Brad Pitt, în vârstă de 50 de ani, este actor şi producător de film. Artistul a primit un Glob de Aur şi alte patru nominalizări la aceste premii prestigioase, dar şi patru nominalizări la Oscar, pentru rolurile din filmele „Strania poveste a lui Benjamin Button”, „Armata celor 12 maimuţe” şi „Moneyball” (cel mai bun rol principal şi cel mai bun lungmetraj).

Actorul american a mai jucat, printre altele, în „Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds” (2009), de Quentin Tarantino, şi a primit în acest an primul său premiu Oscar din carieră, în calitate de producător al lungmetrajului „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve Mc Queen, recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2014.

Foto:  Jacheta lui Brad Pitt – cinemagia

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.