Jean-Michel Jarre, concert la Cluj, în noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/jean-michel-jarre-concert-la-cluj-napoca-in-noiembrie/

Jean-Michel Jarre va susţine un concert la Cluj-Napoca, pe 11 noiembrie, în cadrul turneului său mondial – „Electronica”, potrivit paginii de Facebook a artistului. Turneul mondial „Electronica” începe pe 4 octombrie în Cardiff şi include oraşe precum Londra, Oslo, Stockholm, Viena şi Paris.

Un articol de Petre Ivan|15 martie 2016

Artistul francez, care își va prezenta show-ul și în vară, în festivaluri din Spania, Italia și Franța, a vizitat ultima dată România în 2010, când a susţinut un concert la Sala Polivalentă din Capitală.

Jean-Michel Andre Jarre s-a născut pe 24 august 1948. El este compozitor și instrumentist (claviaturi, theremin și altele) și este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice și ai curentului „New Age”.

Până în prezent a vândut peste 80 de milioane de albume în lumea întreagă. Pe lângă crearea propriilor piese, artistul francez a semnat și muzica de pe coloana sonoră a unor filme.
Este cunoscut pentru producția spectaculoasă a pieselor sale, dar și pentru concertele live memorabile, ce reunesc muzica și jocurile de lumini.


Printre albumele sale se numără „Metamorphoses”, „Revolutions”, „Magnetic Fields” și „Oxygene”.
Foto: Jean-Michel  Jarre – facebook

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.