Jean-Paul Belmondo şi Jacqueline Bisset, la Telecinemateca
https://www.ziarulmetropolis.ro/jean-paul-belmondo-si-jacqueline-bisset-la-telecinemateca/

În această seară, de la ora 20:10, la TVR 2 este difuzată comedia „Magnificul” (Le Magnifique) din 1973, regizată de Philippe De Broca. În rolurile principale, Jean-Paul Belmondo şi Jacqueline Bisset.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2015

Jean-Paul Belmondo şi Jacqueline Bisset, la Telecinemateca / François Merlin (Jean-Paul Belmondo), scriitor de romane de spionaj, trăieşte prea frecvent în lumea cărţilor lui, închipuindu-se în pielea eroului său Bob Saint Clar, agent secret cu performanţe uluitoare şi cu mare trecere la femei.

Mai mult decât atât, şi cei din jur devin personaje de roman: studenta Christine (Jacqueline Bisset), vecina lui François, devine marea seducătoare Tatiana, iar editorul cel afurisit se transformă în şef al serviciilor secrete. Rătăcit în lumea ficţiunii, autorul se trezeşte că viaţa reală începe să-i scape de sub control.

Filmul lui De Broca este considerat o parodie la franciza filmelor James Bond, iar pe parcursul filmului se vor regăsi numeroase scene de acţiune preluate şi exagerate de De Broca, încercând astfel să arate „eroismul exagerat” din ecranizările romanelor lui Ian Fleming.

Jean-Paul Belmondo – actorul principal al peliculei – este văzut drept unul dintre actorii proeminenţi ai Noului Val din Franţa anilor 60. De-a lungul carierei sale, el a jucat în multe filme regizate de Jean-Luc Godard, însă odată cu trecerea anilor a preferat să interpreteze roluri în comedii sau filme de acţiune.

Colaborarea lui cu De Broca a început în 1962, cu pelicula „Cartouche”, o comedie de epocă, unde Belmondo îl interpretează pe legendarul Cartouche, un hoţ francez care fura de la bogaţi şi dădea săracilor.

Foto:  Jean-Paul Belmondo şi Jacqueline Bisset, Magnificul – cinemagia

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.