Joc de pisici, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/joc-de-pisici-la-teatrul-national-vasile-alecsandri-din-iasi/

Prima premieră din această lună de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi va avea loc pe 9 şi 10 aprilie, începând cu ora 18, în Sala Studio „Teofil Vâlcu“. Este vorba de spectacolul „Joc de pisici“, de Orkeny Istvan, în regia Irinei Popescu Boieru. Scenografia este semnată de Axenti Marfa, iar asistenţa de regie, de Irina Creţu.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2016

Din distribuţia spectacolului Joc de pisici fac parte actorii: Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avădanei, Haruna Condurache, Brânduşa Aciobăniţei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan şi Irina Creţu.

Spectacolul aduce pe scenă povestea de dragoste trăită mai târziu, când florile sunt înlocuite de supa de pui cu zarzavat, iar cei care îşi fac griji pentru dragostea trăită la bătrâneţe sunt cei tineri din jur.

Avem o piesă foarte grea, dar cu Dumnezeu înainte, asta e meseria! Această piesă este o adaptare făcută de autor, de Orkeny Istvan, iar lucrarea sa oferă partituri generoase, dar extrem de dificile. Doamna Arsenescu stă pe scenă de la început şi până la sfârşit, nu există scenă din care să nu facă parte, este ceea ce noi numim rol locomotivă. Pe de altă parte, delicateţea subiectului principal, sunt convinsă că va interesa toate categoriile de public. Mizez pe performanţa actoricească! – Irina Popescu Boieru, regizor.

Preţul unui bilet este de 22 de lei şi se poate procura de la casieria agentiei teatrale de marţi până sâmbătă, orelee 10.00 – 17.00 sau online.

Foto: Joc de pisici – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.