Jocurile Foamei va fi tranformată într-o piesă de teatru, la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-foamei-va-fi-tranformata-intr-o-piesa-de-teatru-la-londra/

Trilogia „Jocurile Foamei” va fi transformată într-o piesă de teatru, la Londra, urmând să fie jucată pe o scenă construită special lângă stadionul Wembley, începând din vara anului 2016.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2014

Dramatizarea poveştii din „Jocurile Foamei” va fi realizată de Robin de Levita, care a montat şi o reprezentaţie teatrală în Olanda inspirată de „Jurnalul” Annei Frank.

Filmele realizate sub franciza „Jocurile Foamei – The Hunger Games” au obţinut 1,5 miliarde de dolari din încasări la nivel mondial.

Cea mai recentă ecranizare, „Jocurile foamei: Revolta – Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” va avea premiera pe marile ecrane la finalul lunii noiembrie, notează Mediafax.

Bazate pe romanele lui Suzanne Collins, filmele prezintă o societate distopică, iar protagonista este Katniss Everdeen, personaj jucat de Jennifer Lawrence, care devine eroina unui reality-show.

Deocamdată nu se ştiu mai multe detalii despre viitoare producţie teatrală, dar piesa se va juca într-un teatru construit special pentru premiera care va avea loc în vara anului 2016, lângă stadionul Wembley din Londra.

Potrivit lui Tim Phelan, reprezentant al companiei de producţie Lionsgate, care a realizat filmele francizei „Jocurile Foamei”, echipa care va monta piesa de teatru „va oferi o experienţă unică, o imersiune totală a fanilor” în lumea lui Katniss Everdeen.

„Teatrul este o modalitate fantastică de a aduce la viaţă multiplele substraturi pline de înţelesuri ale scrierilor lui Suzanne Collins”, a declarat Robin de Levita.

Foto: Jocurile Foamei – cinemagia

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.