Johnny Depp şi George Clooney – motivele pentru care nu au cont pe reţelele de socializare
https://www.ziarulmetropolis.ro/johnny-depp-si-george-clooney-motivele-pentru-care-nu-au-cont-pe-retelele-de-socializare/

Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt şi Johnny Depp se numără printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu au conturi pe reţelele de socializare.

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2013

Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt şi Johnny Depp se numără printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu au conturi pe reţelele de socializare.

În timp ce cântăreţii pop şi vedetele de reality-show se numără printre cei mai activi utilizatori ai platformei de microblogging Twitter, starurile de cinema, în cea mai mare parte a lor, au rezistat până acum impulsului de a se alătura freneziei generate de reţelele de socializare.

Şi, deşi tot mai mulţi dintre ei fac până la urmă saltul în universul hashtag-ului (Cameron Diaz şi Sarah Jessica Parker şi-au creat conturi pe Twitter săptămâna trecută), există în continuare un contingent considerabil de vedete de cinema care refuză să folosească această platformă.

Săptămâna trecută, vedete de prim rang de la Hollywood, precum George Clooney (pentru revista Esquire) şi Julia Roberts (pentru revista Marie Claire), şi-au prezentat cu multă sinceritate părerile pe care le au despre Twitter. George Clooney a mers până într-acolo încât a declarat că nu înţelege „motivul pentru care o persoană celebră ar trebui să se conecteze vreodată pe Twitter”.

Johnny Depp nu are telefon

Prezentăm mai jos motivele pentru care atât de multe vedete de cinema refuză să se conecteze pe reţelele de socializare:

1 – Toţi oamenii scriu pe Twitter despre ceea ce mănâncă la prânz.

Daniel Craig: „Nu sunt pe Facebook. Nu sunt nici pe Twitter. «M-am trezit de dimineaţă şi am mâncat un ou»??? Ce relevanţă ar avea asta pentru cineva? Reţea de socializare? Telefonaţi-vă unul altuia, mergeţi într-un bar şi beţi ceva împreună!”.

Tina Fey: „Cei mai mulţi oameni sunt atât de al dracului de plictisitori, încât ar trebui să tacă şi să ceară o licenţă pentru a scrie. Mă ofer, voluntar, pentru a mă ocupa de eliberarea acelor licenţe. Scrieţi-vă gândurile într-un jurnal şi apoi trimiteţi-l prin poştă bunicii voastre”.

2 – Vedetele de cinema ţin la intimitatea lor.

Sandra Bullock: „Nu sunt pe Twitter pentru că nu vreau ca cineva să ştie tot timpul unde mă aflu”.

3 – Folosirea acestor platforme te face să te simţi prost până la urmă, într-un fel sau altul.

George Clooney: „Dacă te îmbeţi într-o seară, te duci acasă şi, după ce ai băut cu două beri mai mult decât ar fi trebuit, te uiţi la televizor, cineva te enervează, iar tu ripostezi. Apoi te duci la culcare şi te trezeşti a doua zi de dimineaţă, iar cariera ta s-a încheiat. Sau îţi dai seama că ai fost un ticălos. Sau toate acele lucruri la care te-ai gândit în liniştea serii tale de beţie ajung să fie brusc cunoscute de toată lumea, încă înainte ca tu să te trezeşti”.

Julia Roberts: „Reţelele de socializare seamănă cumva cu vata pe băţ. Arată atât de atrăgător şi simţi că nu poţi să-i rezişti, că abia aştepţi să ajungi acolo. Apoi, te alegi cu degete lipicioase şi îţi dai seama că a durat doar o fracţiune de secundă”.

Johnny Depp

Johnny Depp în filmul Piraţii din Caraibe

4 – Pentru unele staruri de cinema, această chestiune pare să fi devenit o vendetă personală.

Kristen Stewart: „Twitter mi-o trage în fiecare zi din viaţa mea. Pentru că oamenii încep să scrie pe Twitter: „Stau chiar lângă Kristen Stewart acum!». Şi papparazzii apar imediat”.

5 – Alte vedete consideră că ideea (de a se conecta pe reţele de socializare) este copleşitoare.

Jennifer Lawrence: „Toată lumea vorbea ieri despre Twitter şi Instagram şi Tumblr. Eram cu adevărat confuză şi m-am simţit copleşită. Am simţit la propriu cum îmi pierd respiraţia. Oamenii îmi tot arătau acele lucruri amuzante, iar eu îmi spuneam: «Trebuie să am şi eu asta». Ce este Pinterest? Nu am aşa ceva. Am înţeles până la urmă că, până voi avea şi eu, altceva nou va fi în vogă. Mi-am cumpărat o cutie cu CD-uri cu mai puţin de un an în urmă”.

6 – Alţi actori au obiecţii serioase din considerente „artistice”.

Bradley Cooper: „În cazul meu, poate că sunt de modă veche, dacă ştiu prea multe lucruri despre tine, iar tu joci un personaj într-un film, atunci va trebui să fac un efort foarte mare pentru a uita cine eşti tu, pentru a putea crede în personajul pe care îl joci şi astfel să ne bucurăm de acel film”.

Chris Hemsworth: „Cred că există pericolul de a fi expus excesiv din cauza acestor platforme online. Misterul personalităţii fiecăruia îi face pe oameni interesaţi să te vadă pe ecran. Totodată, e mai uşor pentru ei să creadă personajul jucat de tine, dacă nu cunosc prea multe lucruri despre tine. E greu să nu fi expus excesiv în aceste zile din cauza internetului”.

7 – Ar putea genera riscuri pentru sănătate.

Bruce Willis: „Nu aş putea trăi cu mine însumi dacă aş începe să scriu pe Twitter. Mi-aş spune: «Uite aşa începe nebunia»”.

Shailene Woodley: „Nu am cont pe Twitter, nu am avut niciodată şi nu am intenţionat niciodată să am. Pentru că, atunci când am timp liber, vreau să fiu cât mai departe posibil de radiaţia emisă de câmpurile electromagnetice (EMF). Iar Twitter, din păcate sau din fericire, depinde de radiaţia EMF, care provine de la laptop sau de la telefonul mobil” (Se pare că Shailene şi-a învins fobia faţă de radiaţie după 2011 când a făcut acea declaraţie).

8 – Şi, pentru un număr ciudat de mare de actori faimoşi, se pare că aceştia nu ar putea scrie pe Twitter nici dacă ar vrea să facă acest lucru, pentru că ei au probleme care ţin de „analfabetism tehnic”, notează Mediafax.

Brad Pitt: „Înainte de toate, nu ştiu să folosesc un computer”.

Angelina Jolie: „Aşa cum ştie şi Brad, adevărul e că nu prea ştiu să pornesc un computer”.

Jennifer Aniston: „Sunt cu adevărat o analfabetă din punct de vedere tehnic. Atunci când văd diverşi oameni folosindu-şi telefoanele BlackBerry, lucrând cu ele aşa cum ar folosi un uscător de păr, sunt complet uluită”.

Johnny Depp: „Nu am telefon mobil. Pur şi simplu nu-mi plac telefoanele. Nu-mi place ideea de a putea fi contactat tot timpul”.

Winona Ryder: „Nu folosesc internetul, dar se pare că acolo poţi să găseşti absolut orice”.

Foto credit: Cinemagia, Johnny Depp

02
/06
/21

Cea de-a XVII-a ediție a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 3 - 12 septembrie 2021, pe lângă continuarea tradiției de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate filme recente din întreaga lume, aduce și o serie de evenimente speciale pentru iubitorii de film. Una dintre aceste secțiuni în premieră este cea istorică, dedicată celebrării a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, și este organizată cu sprijinul Casei Regale Române. Documentarul istoric "Războiul Regelui" deschide programul aniversar.

01
/06
/21

Noul episod dedicat istoriei documentarului românesc de Cineclubul One World Romania aduce prim-plan trei personalități literare - Nina Cassian, Radu Cosașu și Geo Bogza. Până la 25 iunie pot fi văzute online, gratuit, cinci documentare de scurtmetraj din anii `60 la care şi-au adus contribuţia cei trei cunoscuţi scriitori.

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.