Joi, la ICR: Retrospectiva scurtmetrajelor premiate la NexT 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/joi-la-icr-retrospectiva-scurtmetrajelor-premiate-la-next-2012/

Seara de film de la Institutul Cultural Român (ICR) propune joi, 27 septembrie, de la ora 18,00, o retrospectivă cu toate filmele premiate la recenta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT. Potrivit Biroului de Presă al ICR, vor fi proiectate filmele: „Hello Kitty”, regia: Millo Simulov (Premiul publicului pentru film românesc), „De azi înainte”, […]

Un articol de |21 septembrie 2012

Seara de film de la Institutul Cultural Român (ICR) propune joi, 27 septembrie, de la ora 18,00, o retrospectivă cu toate filmele premiate la recenta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT.

Potrivit Biroului de Presă al ICR, vor fi proiectate filmele: „Hello Kitty”, regia: Millo Simulov (Premiul publicului pentru film românesc), „De azi înainte”, regia: Dorian Boguţă (Premiul pentru cel mai bun film românesc), Camera, regia: Fernando Franco (Premiul „Andrei Toncu pentru cea mai bună coloană sonoră), „Junior”, regia: Julia Ducournau (Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie ex-aequo), Aglaee, regia: Rudi Rosenberg (Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie ex-aequo) şi „Pe malurile Mediteranei”, regia: Olivier Py (Trofeul NexT).

Proiecţia va fi urmată de o discuţie moderată de criticul de film Andrei Gorzo, la care vor lua parte regizorii Millo Simulov şi Dorian Boguţă.

Creat în 2007, în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu, NexT susţine cinemaul imaginativ şi inovator din întreaga lume.

Misiunea sa este să descopere şi să promoveze în plan local, naţional şi internaţional cineaştii talentaţi aflaţi la începutul carierei.

Selecţia filmelor din competiţia festivalului este realizată de criticul de film Andrei Gorzo şi de co-selecţionera sa Irina Trocan, iar în 2012 a cuprins 27 de titluri, din cele peste 1.200 de filme primite.

ICR, partener al festivalului încă de la prima ediţie, a oferit şi în acest an Trofeul NexT, Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie şi Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

 

Sursa: Agerpres

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.