Kevin Costner a mulţumit României în discursul său de la Globurile de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/kevin-costner-a-multumit-romaniei-in-discursul-sau-de-la-globurile-de-aur/

Kevin Costner, recompensat, duminică seară, cu Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o miniserie de televiziune, pentru rolul din „Hatfields and McCoy”, producţie filmată la noi în ţară, a mulţumit în discursul său oamenilor din România. „Mulţumesc tuturor oamenilor din faţa camerei şi din spatele ei, oamenilor din România”, a declarat Kevin Costner […]

Un articol de Andrada Văsii|15 ianuarie 2013

Kevin Costner, recompensat, duminică seară, cu Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o miniserie de televiziune, pentru rolul din „Hatfields and McCoy”, producţie filmată la noi în ţară, a mulţumit în discursul său oamenilor din România.

„Mulţumesc tuturor oamenilor din faţa camerei şi din spatele ei, oamenilor din România”, a declarat Kevin Costner în discursul său de acceptare a premiului Globul de Aur pentru cel mai bun actor în miniserie/ film TV.

Costner a concurat pentru acest premiu cu Benedict Cumberbatch („Sherlock”), Woody Harrelson („Game Change”), Toby Jones („The Girl”) şi Clive Owen („Hemingway & Gellhorn”).

Aceasta a fost a cincea nominalizare la Globul de Aur pentru Kevin Costner şi, totodată, a doua oară când obţine prestigiosul trofeul. El a mai câştigat un Glob de Aur pentru regia filmului „Dansând cu lupii” (1991).

Recent, Kevin Costner a vorbit şi într-un interviu acordat ProTV Magazin despre modul în care au decurs filmările şi despre spiritul românilor, care i-au primit şi sprijinit necondiţionat pe membrii echipei de producţie.

Pasionat de istorie, actorul a declarat în interviu că acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care a ales să joace în această miniserie, unde interpretează rolul lui Devil Anse Hatfield, care, alături de Randall McCoy (Bill Paxton), revine acasă după încheierea Războiul Civil.

„Ştiam, probabil, mai multe decât omul de rând, pentru că sunt pasionat de istorie. Ştiu ce s-a întâmplat în acele vremuri şi participanţii îmi sunt familiari. Dar, evident, când am început să aprofundez problema, am aflat mai multe. Mi-a plăcut scenariul foarte mult. Am început să mă interesez de problemele socio-economice ale perioadei, lucru care m-a ajutat să înţeleg de ce se întâmplau anumite lucruri”, a spus actorul în interviul acordat Pro TV Magazin.

O poveste americană filmată în România, miniseria „Hatfields & McCoys” s-a bucurat de sprijinul românilor pe toată perioada în care s-au desfăşurat filmările. „Suntem foarte bucuroşi că românii ne-au primit şi ne-au sprijinit. Povestea trebuia să fie vedeta filmului nostru, pentru că nu am vrut mare tam-tam pentru nimic. Am mers acolo, am început filmările în septembrie şi le-am terminat în jur de 17, 18, poate 19 decembrie. A fost dificil”, şi-a amintit Kevin Costner.

Acesta a adăugat că, în cazul în care filmările s-ar fi desfăşurat în Statele Unite ale Americii, echipa actorilor ar fi fost mai mare, astfel că găsirea interpreţilor a fost una dintre dificultăţile cu care s-a confruntat echipa de producţie.

La un moment dat, am rămas fără oameni care să vorbească engleza, ceea ce a creat o problemă la producţie, la final, când trebuia să le dăm oamenilor o voce nouă. Când scoţi ceva de unde trebuia să fie, te vei confrunta cu anumite probleme logistice„, a spus Costner.

Însă, a subliniat acesta, România a oferit exact cadrul de care aveau nevoie pentru filmarea miniseriei, care s-a bucurat de un mare succes. Peisajul carpatin, foarte asemănător cu cel din Kentucky şi Virginia de Vest, a contribuit la o redare cât mai exactă a contextului geografic.

„Seamănă cu zona muntoasă, altfel nu am fi mers acolo, nu aveam de ce să călătorim atât dacă nu ar fi existat nişte asemănări, e de la sine înţeles”, a mai spus Kevin Costner.

Mai mult, actorul s-a declarat surprins de maniera de lucru românească.

„Mi-a plăcut foarte mult cât de mult munceau oamenii. A trebuit să ducem 25 de cai undeva şi i-am întrebat dacă ne pot ajuta. «Îi puteţi duce acolo la ora 12.00?». «Da». Ceea ce nu ne-au spus, însă, a fost că trebuia să înceapă munca la 8.00 dimineaţa sau la 6.00 ca să ducă toţi cei 25 de cai acolo, pentru că aveau o singură rulotă cu care să-i transporte. Fac lucrurile în stilul vechi. Ne-au spus că da, îi pot duce acolo, dar le-a luat toată noaptea pentru a pune la punct totul. La un moment dat, încercam să duplicăm un copac. Nu ştiu de ce vă spun asta, dar încercam să duplicăm un copac. Unde discutau bărbaţii, am vrut să refilmăm scena. Aşa că am tot căutat un copac care să aibă forma care ne trebuia. Trebuia să semene, pentru că, altfel, oamenii aveau să-şi dea seama. Ne-am tot chinuit şi, într-un final, departamentul de artă a spus: «De ce să nu mergem acolo, tăiem copacul şi îl aducem aici?». Aşa ceva nu se face în America. Nu i-am lăsat să facă asta, dar asta era mentalitatea, pe principiul «Ce trebuie să facem? Asta o să facem. O să tăiem copacul şi îl aducem aici»”, a povestit Kevin Costner.

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a primit şi cinci premii Emmy, două la categorii artistice – pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger) – şi trei la categorii tehnice – pentru cel mai bun mixaj de sunet (românul Dragoş Stanomir, alături de Christian Cooke şi Brad Zoern), cel mai bun machiaj şi cel mai bun montaj.

 

 

Sursa: Mediafax

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

22
/04
/15

Omul-pernă, un spectacol studențesc recompensat cu multe premii, revine vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 19:00, la Godot Café Teatru. Spectacolul a împlinit în februarie 2015 doi ani de la premieră și peste 50 de reprezentații și încă adună multe apaluze datorită intepretării și regiei.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.

21
/04
/15

Peste un milion de persoane şi-au făcut rezervări pentru a vedea giulgiul din Torino, una dintre cele mai cunoscute şi mai controversate relicve ale creştinătăţii, care a fost expus, duminică, pentru prima dată după o pauză de cinci ani.

21
/04
/15

O sculptură de Auguste Rodin, o miniatură din bronz reprezentându-l pe Jean d'Aire, unul dintre cele şase personaje din complexul statuar "Bourgeois de Calais", a fost vândută cu 260.000 de euro (fără taxe) la o licitaţie organizată în oraşul Rouen.

21
/04
/15

Înaintea premierei celui mai recent show al său, "fabriKa", de la Teatrul Mic din Bucureşti - miercuri şi joi, de la ora 20.00 - , Gigi Căciuleanu a mărturisit că împlineşte 50 de ani de scenă adăugând că a debutat chiar la Teatrul Mic.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

21
/04
/15

În anul în care aniversăm 155 ani de la nașterea scriitorului A. P. Cehov, Casa de producție TVR propune publicului spectator ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute nuvele ale sale - „Salonul nr. 6”. Dramatizarea, realizată de Vitalie Lupașcu, are în distribuție actori de prim rang ai teatrului și filmului românesc – Dan Aștilean, Răzvan Vasilescu, Mihai Dinvale, Constantin Dinulescu.

20
/04
/15

La împlinirea a 451 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, TVR 2 va difuza luni, 20 aprilie, ora 19.55, spectacolul „Hamlet” pus în scenă de Radu-Alexandru Nica la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.