„Kidnapped in Romania”, cu Maia Morgenstern, proiectat pe 9 iunie, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kidnapped-in-romania-cu-maia-morgenstern-proiectat-pe-9-iunie-in-bucuresti/

Maia Morgenstern, joacă în „Kidnapped in Romania”, peliculă care va fi proiectată pe 9 iunie, de la ora 19.00, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti. La eveniment vor participa regizorul Carlo Fusco şi actriţele Maia Morgenstern şi Ieva Lykos.

Un articol de Petre Ivan|5 iunie 2015

„Kidnapped in Romania”  relatează povestea unor jurnalişti italo-americani ce dispar în timpul unei misiuni de lucru în România şi a fost realizat la Piatra-Neamţ.

În luna mai, pelicula a fost prezentată la Marché du film de Cannes, iar, din septembrie, va fi distribuită în Statele Unite ale Americii, Japonia şi în alte ţări, notează Mediafax.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Michael Madsen, Maia Morgenstern, Paul Sorvino, Gouchy Boy, Abraam Fontana, Andrea Stefancikova, Eebra Toore, Dumitru Georgescu, Ileana Grigoraş.

Foto: „Kidnapped in Romania”,  Maia Morgenstern – cinemagia

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.