Stai acasă cu documentare KineDok, difuzate gratuit
https://www.ziarulmetropolis.ro/stai-acas%c4%83-cu-documentare-kinedok-difuzate-gratuit/

În această perioadă ar fi trebuit să fie demarată cea de a 6-a editie a programului KineDok Romania şi să fie organizate proiecţii de film documentar în mai multe oraşe din ţară. Datorită circumstanţelor extraordinare în care ne aflăm şi pentru că e bine să stăm acasă, ediţia 2020 va fi decalată, fiind programată să înceapă din a doua jumătate a anului. Pentru ca aşteptarea să fie mai uşoară, One World Romania şi partenerii KineDok din cele 6 ţări pun la dispoziţie un voucher pentru a viziona online gratuit 17 filme din catalogul ediţiilor trecute.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2020

Intrați pe site-ul www.kinedok.net până pe 30 de aprilie și folosiți codul Kine2019_Dok2020 pentru a vedea câteva dintre cele mai îndrăgite documentare din ultimii ani.

Puteți explora standardele contemporane de normalitate în “Un film autist normal” – un documentar candid, câștigător la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava 2016 și câștigătorul trofeului One World Romania 10 în 2017, iar cei pasionați de istorie sunt invitați să descifreze necunoscutele trecutului comunist și cum el încă ne influențează prezentul în documentarul “Bestia e încă vie”, care a fost prezentat în numeroase festivaluri precum IDFA și ZagrebDox 2016. Deși evenimentele sportive au fost anulate, puteți înca urmări sporturile preferate în documentare precum “Roboțelul de aur” – povestea fascinantei Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, care în ciuda unei copilării violente a ajuns multiplă campioană europeană și mondială. În acelaști timp amatorii de muzică se pot delecta cu filmul “Ceață peste râu”, ce urmărește trei cântăreți de jazz extraordinari care se confruntă cu îmbătrânirea și, implicit, pierderea faimei de odinioară. Un documentar care are o mare relevanță în perioada aceasta este și “Sfârșitul lumii”, nu pentru că ar anunța cu adevărat sfârșitul lumii, ci pentru că arată cum conexiunea umană chiar și de la distanță ne poate salva de la izolare și singurătate.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania în strâns parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului – One World Romania. Proiectul aduce în atenția publicului românesc filme documentare creative, autohtone și internaționale, în marea lor majoritate inaccesibile publicului în afara proiectului și a celorlalte programe ale Asociației One World Romania. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.