KineDok prezintă: „SOLO” proiecție online și discuție cu invitați internaționali
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinedok-prezinta-solo-proiectie-online-si-discutie-cu-invitati-internationali/

Seria de proiecţii de film documentar din Europa Centrală şi de Est continuă în februarie atât online cât şi fizic, în mai multe oraşe din România. KineDok România este un proiect coordonat de Asociaţia One World Romania şi funcţionează ca o platformă de distribuţie alternativă de film documentar în medii informale.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2022

În perioada 17 – 22 februarie puteți viziona pe platforma Eastsilver.net, unul dintre cele mai emoționante filme din seria KineDok ediția a 7-a, SOLO în regia Artemio Benki, Republica Cehă, Franța, Argentina, 2019, 84 minute.

Filmul spune povestea impresionantă a lui Martín Perano, un pianist și compozitor argentinian a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală.  Tânăr virtuoz, și cel mai promițător talent al generației sale încearcă acum să găsească o modalitate de a-și depăși boala mintală și de a reveni la viața din afara zidurilor azilului, pe scenele concertelor, în timp ce lucrează la noua sa compoziție ENFERMARIA. SOLO spune o poveste unică, dar universală, despre obsesia perfecțiunii și a creației și surprinde evoluția unei ființe umane care își ia puterea de a continua, din propria sa fragilitate.

Filmul poate fi accesat gratuit pe baza unui link de vizionare. Publicul este invitat sa trimită un mail pe [email protected] sau un mesaj pe pagina de Facebook KineDok Romania pentru a primi accesul.

Luni 21 februarie de la ora 20:00, va avea loc o discuție pe tema filmului cu invitați din țările partenere programului KineDok. Discuția va fi transmisă live pe pagina de facebook KineDok Internațional și va fi în limba engleză.

Filmul SOLO va fi transmis simultan în țările partenere programului KineDoK: Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria și România. Filmul va avea subtitrarea în limba engleză.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.