KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-are-loc-intre-15-si-20-noiembrie-in-bucuresti/

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 – 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România, sub sloganul „Imaginaţia face ocolul lumii“.

Titlurile din secţiunea Competiţie au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum cele de la Toronto şi Berlin.

În competiţia oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 6 şi 14 ani, cât şi cinefilii şi publicul care vrea să-şi retrăiască puţin copilăria în sala de cinema. Filme sunt despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei şi farmecul lor, despre visele care pot deveni realitate, sunt educative, inspiraţionale, dar şi filme cu puternice teme sociale actuale.

„Sigur că ludicul şi divertismentul sunt componente importante în filmele pentru copii, însă filmele selectate la KINOdiseea sunt şi aduc în discuţie, pe înţelesul celor mici, teme cu care se confruntă societatea noastră. Vedem copii care luptă să protejeze tradiţiile, natura, animalele.

Cei din România fac cunoştinţă la KINOdiseea cu alţi copii din cele patru zări, ajung să vadă cum trăiesc şi ce aspiraţii au copii din Brazilia, Indonezia, Australia, Rusia şi din alte ţări europene, ca Cehia, Germania, Olanda sau Suedia. Ecranul din sala de cinema devine un glob magic care deschide orizonturi şi minţi şi aprinde imaginaţia”, a declarat Ligia Keşişian Mitulescu, director artistic.

Filme cu tematici diferite, la KINOdiseea

Premiat cu Ursul de Cristal şi cu o menţiune specială la Berlin International Film Festival 2013, „Pământ şi stele/ Satelite Boy” spune povestea lui Pete, un băiat de 10 ani, care locuieşte cu bunicul său, în mijlocul deşertului, într-un vechi cinema în aer liber. Când drive-in-ul este ameninţat cu demolarea, Pete pleacă la oraş împreună cu cel mai bun prieten al său, Kalmain, pentru a-şi salva căminul.

Citiţi şi: Record la editia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, laureat al premiului publicului la European Film Awards şi la Montreal ICFF, „Nono/ Nono, the zig zag kid” îi aduce în faţa publicului pe Isabella Rossellini şi Burghart Klaussner, într-o poveste cu detectivi, deghizări şi mistere.

Desemnat cel mai bun film european pentru copii în anul 2013, „Eskil şi Trinidad/ Eskil & Trinidad” este un lungmetraj despre aventurile copilăriei şi descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viaţa noastră. În rolul lui Trinidad este Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Berlinale în 2003.

„Prietenul meu, portocalul/ My sweet orange tree” este o poveste înduioşătoare despre dragostea şi prietenia dintre Zeze şi un portocal, care este părtaşul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonimă a lui José Mauro de Vasconcelos.

Apreciat la Bruges şi European Youth Film Festival, „Victor şi misterul crocodililor/ Victor and the secret of the crocodile mansion” este mystery thriller pentru toată familia, o poveste cu misiuni şi labirinturi, mistere şi dezlegarea lor.

KINOdiseea

Filmul „Fierarul din Woodham” va fi proiectat la KINOdiseea

„Fierarul din Woodham/ The blacksmith from Woodham” este o poveste uşor înfricoşătoare, veselă şi un basm original. Un film artistic combinat cu animaţie cu păpuşi, completat cu desene şi efecte 3D.

O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima şi Mişa, protagoniştii filmului „Pe cuvânt de pionier!/ I give you my word!”, o aventură cu şi despre prietenie, notează Mediafax.

Premiat în 2012 cu Best Children Cast, „Când mă fac mare/ Stepping on the flying grass” este un film despre visuri şi despre ocazia de a le transforma în realitate.

Info:

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Filmele KINOdiseea reuşesc să construiască o punte de comunicare între părinţi şi copii, înlesnind procesul de înţelegere dintre cele două generaţii.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

Foto credit: Cinemagia, KINOdiseea

04
/09
/22

În a doua parte a unui foarte subiectiv top pe luna august discut, pe scurt, trei documentare din acest an, printre care şi tulburătorul "Mariupolis 2", al regretatului regizor lituanian Mantas Kvedaravičius, ucis în războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

28
/08
/22

PREVIEW Organizatorii Astra, festivalul internațional de cinema de non-ficțiune de la Sibiu, ajuns la a 29-a ediţie, anunţă că au pregătit un program variat, care include filme din toată lumea şi diferite formate ale cinemaului documentar, ce vizează un public divers.

26
/08
/22

Din această toamnă, Institutul Cervantes reia seria de proiecții lunare de filme difuzate cu acces liber pe platforma Vimeo, iar primul proiect din această serie îl reprezintă suita de filme online „Abycine Lanza” – un laborator de talente spaniole în devenire, difuzată grație colaborării inedite cu Abycine, unul dintre cele mai îndrăznețe festivaluri de film din peisajul spaniol contemporan. Filmele vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Instituto Cervantes timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României), începând din ziua indicată (zilele de vineri ale fiecărei săptămâni).

26
/08
/22

Azi, 26 august, de la ora 19:45, debutează la Cinema Muzeul Țăranului din București cea de-a doua ediție a ABIFF - Animation Bucharest Internaţional Film Festival, prin proiecția animației "Călătorie în ȚaraTa" (Journey to Yourland, Cehia - Slovacia, 2022), în regia lui Peter Budinský, un proiect ambițios în ceea ce privește abordarea vizuală și narativă, destinat publicului de familie.

26
/08
/22

Programul de studiu intensiv dedicat cineastelor din România și Republica Moldova și-a desemnat finalistele. 10 artiste vor participa în perioada 29 August - 4 septembrie la cea de-a doua ediție Sisterhood of Young Animation Auteurs (SYAA). În cadrul workshop-ului organizat la București, creatoarele de film de animație vor întâlni experți din domeniu și vor parcurge etape importante în dezvoltarea propriilor proiecte.

25
/08
/22

Numeroși fani nerăbdători, artiști și creatori de conținut au ales să descopere marele final al poveștii de dragoste dintre Tessa și Hardin din cea de-a patra ecranizare a seriei After - “După ce am găsit fericirea” la Cineplexx Băneasa, odată cu avanpremiera Ladies Night de miercuri, 24 august.

25
/08
/22

Sunscreen Film & Arts Festival anunță programul complet al primei ediții, care va avea loc între 8 – 11 septembrie la Constanța. Invitatul special al evenimentului va fi actorul de origine sârbă Darko Perić, cunoscut publicului din România din serialul spaniol La Casa de Papel (Netflix), unde l-a jucat pe Helsinki. Perić va fi prezent la Constanța pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru proiecția scurtmetrajului Patria (r. Alejandro Lobo, 2017), inspirat din fapte reale, unde îl joacă pe Ioan Clămparu, un proxenet român căutat internațional.