KINOdiseea – Victor Rebengiuc vorbeşte despre primul său rol şi despre emoţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-victor-rebengiuc-vorbeste-despre-primul-sau-rol-si-despre-emotii/

La Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea cei mici se vor întâlni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoţiile primului rol, despre prima experienţă la cinema şi despre viaţa de actor.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

La Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, cei mici se vor întâlni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emoţiile primului rol, despre prima experienţă la cinema şi despre viaţa de actor.

Între 15-20 noiembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, renumiți actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri și monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei.

Pe lângă proiecțiile filmelor din secțiunile Competiție și Retrospectivă, entuziaștii vor avea ocazia să întâlnească profesioniști din lumea filmului, atât din România, cât și de pe alte meleaguri și să participe la ateliere şi sesiuni de întrebări și răspunsuri, cu echipele de filmare.

Actrița Ada Condeescu, cunoscută pentru rolul din „Eu când vreau să fluier, fluier” (regia Florin Serban), premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin in 2010 și pentru interpretarea din „Loverboy” (regia Catalin Mitulescu), rol ce i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, va fi gazda atelierului de actorie de la KINOdiseaa.

Lista numelor mari prezente la KINOdiseea nu se termină la Victor Rebengiuc

Jor Van Kline revine la KINOdiseea cu un atelier în care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat precum cele pentru filmele Star Wars si Star Trek. Richard Spur, directorul de imagine al filmului Fierarul din Woodham, filmul cehesc din competiție, va susține atelierul de imagine de film, Ştefan Tatu le va arăta copiilor cum să filmeze și să monteze filme, la atelierul de montaj, iar Dana Istrate cum se realizează scenografia unui film.

Citiţi şi: KINOdiseea are loc între 15 şi 20 noiembrie în Bucureşti

Copiii mai pot participa la atelierul de costume al Danielei Diaconescu, la ateliere de reciclare creativă, susținute de trainerii Creative Arts, unde vor construi din materiale reciclate, dragoni, bărci de vikingi și crocodili, workshop de desene manga, de improvizație și origami.

KINOdiseea

Afişul festivalului KINOdiseea

La finalul proiecțiilor, cei din sală se vor putea întâlni şi vor putea discuta cu echipa de filmare a filmului Fierarul din Woodham, cu Gregor Bauer și Valerie Samalova, cei doi copii protagoniști, cu directorul de imagine Richard Spur şi cu producătoarea Katerina Spurova.

Pe covorul roșu vor mai păși, anul acesta, actrița Ann Petren, laureată a Ursului de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și regizorul Stephan Apelgren, care îi vor întâlni pe cei mici la filmul suedez Eskil si Trinidad. Producătorul Vladimir Esinov va participa la Q&A-ul de la finalul proiecției Pe cuvânt de pionier, filmul care deschide ediția aniversară de anul acesta a festivalului KINOdiseea.

KINOdiseea aduce cincisprezece filme inspiraționale și educative, nouă în competiție, unul în afara selecției oficiale și cinci în retrospectivă. Peliculele sunt subtitrate sau dublate în limba română și se adresează atât copiilor între 6 si 14 ani, cadrelor didactice, părinților şi bunicilor, cât şi iubitorilor de film în general.

Info:

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) și este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaționale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție, Internațional Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numarul 30 și Cine-Jeune de l’Aisne, ediția 31. F

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

Foto credit: Libra Film, KINOdiseea

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.