Kirk Douglas, omorât din greşeală de revista People
https://www.ziarulmetropolis.ro/kirk-douglas-omorat-din-greseala-de-revista-people/

Necrologul actorului Kirk Douglas a fost publicat din greşeală pe internet, duminică, de revista People, deşi starul american, în vârstă de 97 de ani, trăieşte şi se simte foarte bine.

Un articol de Petre Ivan|2 decembrie 2014

Cu titlul „DO NOT PUB Kirk Douglas Dies” („A NU SE PUBLICA – Kirk Douglas a murit”), revista People a publicat din greşeală pe site-ul ei un articol, scris în prealabil, sub forma unui omagiu adus actorului american, care va împlini vârsta de 98 de ani pe 9 decembrie.

Articolul prezintă o serie de detalii despre viaţa şi cariera de peste şase decenii a starului american, inclusiv despre „Van Gogh/ Lust for Life”, filmul biografie a pictorului Vincent Van Gogh. Necrologul, care a generat un val de reacţii pe Twitter, a fost retras de pe site-ul revistei People.

Nu se ştie dacă acest articol-tribut, pe care apare data de 29 septembrie, a fost online în ultimele două luni pe site-ul revistei People sau a fost publicat recent.

„Kirk Douglas, unul dintre puţinele staruri de box office autentice, care s-au lansat chiar atunci când televiziunea cucerea cultura americană în anii de după cel de-Al Doilea Război Mondial, a murit. Avea vârsta de 97 de ani (Data naşterii 9/12/1916) şi avea o stare de sănătate bună, în ciuda faptului că a suferit un accident vascular cerebral, în 1996, care l-a lăsat cu dificultăţi de vorbire”, se afirmă în acel necrolog.

Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un film noir clasic, intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave” şi „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”.

Kirk Douglas, în Spartacus

Kirk Douglas, în Spartacus

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi „Champion”. Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Publicarea din greşeală a necrologului său a generat un val de reacţii în rândul internauţilor, pe Twitter, care au ironizat eroarea comisă de revista People.

Pentru companiile din mass-media, afirmă BBC, scrierea în avans a unor necrologuri pentru diverse personalităţi reprezintă un fapt obişnuit. În 2008, Bloomberg a făcut o greşeală similară atunci când a publicat o ştire în care anunţa decesul lui Steve Jobs, cofondator al grupului Apple, cu trei ani înainte de moartea reală a acestuia, în 2011.

Foto: Kirk Douglas – cinemagia

Citiţi şi:
30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.