La Apollo111, cel mai nou teatru din oraș…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-apollo111-cel-mai-nou-teatru-din-oras/

La Apollo111, anul începe cu ultimele reprezentaţii semnate Radu Jude, un nou spectacol regizat de Alexandru Maftei şi un nou spectacol pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|4 ianuarie 2017

Cel mai nou teatru din București, Apollo111, deschide anul 2017 cu ultimele șase reprezentații ale spectacolului „ALI: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude. Liliana Ghiță se întoarce pe scena din București în rolul unei femei trecute de prima tinerețe care se îndrăgostește de un imigrant marocan cu treizeci de ani mai tânăr. Începutul de an la Apollo111 este marcat și de a doua producție a teatrului, „După Ploaie”, în regia lui Alexandru Maftei, și de un nou spectacol pentru copii: „Carina pe drumul spre casă”.

După o serie de spectacole jucate cu sala plină în luna decembrie, „ALI: Frica mănâncă sufletul” își încheie, în prima parte a lunii ianuarie, durata de viață pe scena teatrului care se află în Palatul Universul. Pe lângă Liliana Ghiță, în rolurile principale din acest spectacol despre rasism și prejudecată joacă Kamara, Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan și Ilinca Hărnuț. Scenografia este semnată de Iuliana Vîlsan, iar light designul de către Tudor Lucaciu. Biletele se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului, zilnic între orele 12:00 – 17:00.

Producțiile Apollo111 se joacă doar timp de șase săptămâni, iar fiecare stagiune are un alt director artistic, care propune o altă temă. Primul care își asumă acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema propusă fiind teatru-film.

Cel de-al doilea spectacol produs integral de Apollo111 va avea premiera în luna februarie. „După Ploaie” va fi regizat de Alexandru Maftei, cunoscut publicului român pentru filmele sale (Bună, ce faci?, Domnișoara Cristina), seriale (Cu un pas înainte, Lombarzilor 8) și teatru (Șase din 49). Textul este scris de spaniolul Sergi Belbel, iar scenografia e semnată de Vali Ighigheanu. Distribuția va fi anunțată curând.

Și teatrul Apollo111 pentru Copii pregătește un nou spectacol. „Carina pe drumul spre casă”. Acesta spune povestea unei fetițe care se pierde de părinții ei într-unul dintre mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică. Spectacolul este produs de 111 Film & Entertainment în parteneriat cu Apollo111 și regizat de Oana Răsuceanu. Din distribuție fac parte Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu, decorul și costumele sunt semnate de Anca Lazar, muzica de Petre Ancuța, iar ilustrația muzicală de Vasile Manta. Biletele se pot cumpăr online sau la casa de bilete a teatrului.

În continuare, în diminețile de weekend, copiii și părinții lor sunt invitați și pe Tărâmul din Globul Fermecat (foto), în regia lui Iris Spiridon, cu o scenografie semnată Iuliana Vîlsan. Povestea inspirată de Crăiasa Zăpezii a lui H. C. Andersen îi are în rolurile principale pe Ioana Marcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Biletele se pot cumpăra, de asemenea, online.

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016 în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar. Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic.

 

 

25
/11
/16

În deschiderea Festivalului de dramaturgie contemporană poloneză, care se desfăşoară între 1 şi 6 decembrie 2016 pe scena Teatrului Contemporan din Wrocław, se joacă spectacolul TNB Între noi e totul bine, piesa incitantei autoare poloneze Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul este unul din primele 3 titluri de mare interes ale manifestării, potrivit recomandărilor organizatorilor.

25
/11
/16

Lolita, Un veac de singurătate și În căutarea timpului pierdut se regăsesc pe lista celor mai bune cărți ale secolului XX, în timp ce dintre operele secolului XIX au fost alese, printre altele: Război şi pace, Madame Bovary sau Marile Speranţe. Cei care au votat acest inedit top sunt 125 de autori celebri ai zilelor noastre, iar preferințele lor figurează în cartea "The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books", scrisă pentru uzul cititorilor.

25
/11
/16

Premiera "Nastasia", după piesa Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu, deschide noua stagiune la Teatrul Masca. Spectacolul regizat de Mihai Mălaimare va fi pus în scenă de pe 26 noiembrie, de la ora 19:00.

25
/11
/16

Înperioada 1-4 decembrie, la Cinema Elvira Popescu, din cadrul Institutului Francez din București, se va desfășura evenimentul „Filmele LUX. 10 pentru 10”. Manifestarea are loc cu ocazia aniversării a 10 de ani de la prima ediție a Premiului LUX pentru film european, distincție acordată anual de Parlamentul European.

24
/11
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, documentarul „Iubiții Domnului”, realizat în 1997 de Dan Alexe, prezintă rivalitatea dintre doi șeici derviși din Skopje. Două personaje excentrice, privite cu empatie, dar și cu o ironie blândă - și asta atunci când regizorul chestionează discret practicile lor religioase.

24
/11
/16

Se joacă la Nottara spectacolul „Iarna” (după o piesă de Jon Fosse, dramaturg norvegian contemporan), regizat de Mihai Măniuțiu. Scenografia: Adrian Damian. Muzica: Mihai Dobre (de la Șuie Paparude). Coregrafia: Andrea Gavriliu. Cu: Andi Vasluianu, Catrinel Dumitrescu, Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu.

24
/11
/16

"Totdeauna prezentul este cel care contează. E adevărat că nostalgiile plăcute din trecut se pot îmbina cu speranţele din viitor, creând astfel adevărata viaţă a fiecăruia dintre noi. Acest lucru este valabil, sau poate mai valabil, în viaţa artistică." - Emil Hossu

24
/11
/16

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite – Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace și Securitate.

23
/11
/16

Pianistul şi compozitorul Havasi s-a obişnuit să aibă concertele sold-out la revenirile sale în România. Nici de data aceasta nu s-a abătut de la regulă. Cel mai rapid pianist din lume, cel care a atins de 498 de ori într-un minut aceeaşi clapă a instrumentului, a ajuns rapid şi la sufletul spectatorilor români care l-au aplaudat aseară la Sala Palatului.

23
/11
/16

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB organizează AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2016, ediția a IV-a, festival dedicat tinerilor actori. Dată limită înscrieri: 8 decembrie. Desfășurare festival: 15, 16, 17 decembrie

22
/11
/16

Thrillerul psihologic Fragmentar/ Remainder intră în data de 9 decembrie în cinematografele din România, distribuit de Transilvania Film. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin, a fost selectat în competitiile TIFF si Festivalul de Film de la Atena, și marchează debutul în cinematografie al artistului vizual de origine israeliană Omer Fast.