La București continuă Festivalul de muzică sacră belgiană
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-bucure%c8%99ti-continu%c4%83-festivalul-de-muzic%c4%83-sacr%c4%83-belgian%c4%83/

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la Bucureşti, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din Bucureşti (Șos. Olteniţei 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră şi poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociaţia Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezenţa Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucureşti, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens şi Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) şi doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem şi Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

Un articol de Cristina Enescu Aky|28 septembrie 2017

Tinerii muzicieni care interpretează această serie de concerte sunt:

Anca Cecilia Păuleț (soprană)

Gabriel Mărtinaș (clarinet)

Eduard Antal și Ioan Paul Păuleț (orgă)

Ștefan Gheorghiu și Corenlia Petroiu (violă)

Loredana Vișan (vioară)

Corul Bisericii Sf Elena din București – dirijor Erica Dămoc

În cadrul celorlalte concerte vor fi interpretate și lucrări semnate de alți compozitori belgieni de secol 15, 18, 19 și 20.

Soprana Anca Cecilia Păuleț, masterandă a Universității de Muzică din București, a spus despre muzica de care se va bucura atât publicul prezent la eveniment cât și, la primul concert, chiar Ambasadorul Regatului Belgiei la București:

Muzica sacră belgiană este remarcabilă, un adevărat regal, chiar dacă este prea puțin cunoscută. Repertoriul ales pentru aceste concerte are un conținut bogat armonic, ce reunește elemente contrastante: de la puritatea liniei melodice la Lemmens, trecând prin emoția puternică a muzicii lui Franck, până la muzica contemporană scrisă de Landeghem și Raoul de Smet. Va fi o călătorie interesantă atât pentru noi cât și pentru public.

Următoarele concerte din cadrul evenimentului vor avea loc după cum urmează:

– miercuri 4 octombrie, ora 19:00, la Sala ”George Enescu” a Universității de Muzică din București (intrare liberă)

– sâmbătă 7 octombrie, ora 19:00, la Sala Mică a Ateneului Român (biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Ateneului)

– duminică 8 septembrie, ora 12:00, la Biserica Sf Elena (Str. Cuza Vodă 102)

Festivalul de Muzică Sacră Belgiană este organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, Universitatea Națională de Muzică București, Filarmonica ”George Enescu” București și Nuova Musica Consonante – Living Music Foundation.

Mai multe informații despre acest Festival găsiți pe pagina de FB a evenimentului, accesând Belgian Sacred Music Festival.



20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

20
/08
/20

Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, povestește cum a luat naștere un proiect muzical curajos, puțin neobișnuit pentru publicul din România, intitulat Jazzappella, cu care va participa la Sibiu Jazz Festival vineri, pe 21 august.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.