„La La Land”, cel mai laureat film din istoria Globurilor de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-cel-mai-laureat-film-din-istoria-globurilor-de-aur-lista-completa-a-castigatorilor-globurilor-de-aur-2017/

Ediţia din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul „La La Land”, marele favorit al serii, care a obţinut toate cele şapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

Un articol de Petre Ivan|9 ianuarie 2017

„La La Land” a devenit astfel cel mai laureat din istoria Globurilor de Aur, depăşind recordul de şase trofee câştigate de „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1976) şi „Midnight Express (1979)”.

Premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă  a fost adjudecat de „Moonlight„, în regia lui Barry Jenkins.  „Moonlight” a concurat la această categorie cu filmele „Hell or High Water”, „Lion”, „Manchester by the sea” și „Hacksaw Ridge”.

Casey Affleck a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la categoria dramă pentru filmul „Manchester by the Sea”, iar Isabelle Huppert a fost desemnată ca fiind cea mai bună actriţă la categoria dramă.

Rolurile secundare au fost câştigate de Aaron Taylor Johnson pentru rolul său ăn filmul „Nocturnal Animals” şi Viola Davis pentru rolul din „Fences”.

Cel mai bun film străin a fost declarat „Elle„, iar cea mai bună animaţie, „Zootopia„.

La categoria seriale, „The Crown„, serialul Netflix despre viaţa familiei regale a Marii Britanii, a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramă, deşi a concurat cu seriale ca „Game of Thrones”, „Stranger Things” sau „Westworld”.

Claire Foy care interpretează rolul reginei a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă.

Cel mai bun serial comedie a fost desemnat „Atlanta” creat de Donald Glover, care a primit şi premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie.

Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2017

Cel mai bun film categoria dramă: „Moonlight


Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „La La Land

Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Isabelle Huppert („Elle”)

Cel mai bun actor într-un film dramatic: Casey Affleck („Manchester by the sea”)

Cea mai bună actriță într-un film musical sau comedie: Emma Stone („La La Land”)

Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: Ryan Gosling („La La Land”)

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle („La La Land”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Viola Davis („Fences”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Aaron Taylor-Johnson („Nocturnal Animals”)

Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle („La La Land”)

Cel mai bun film de animație: „Zootopia

Cel mai bun film într-o limbă străină: „Elle” (Franța)

Cea mai bună coloană sonoră originală: Justin Hurwitz („La La Land”)

Cel mai bun cântec original: „City of Stars„, Justin Hurwitz

Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Crown

Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „Atlanta

Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cea mai bună actriță într-un miniserial sau film de televiziune: Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”)

Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Tom Hiddleston („The Night Manager”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy („The Crown”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Billy Bob Thornton („Goliath”)

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune musical sau comedie: Tracee Ellis Ross („Black-ish”)

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Donald Glover („Atlanta”)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Olivia Colman („The Night Manager”)

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Hugh Laurie

Discursul emoționant al lui Meryl Streep

Meryl Streep a fost recompensată cu trofeul Cecil B.DeMille pentru întreaga carieră. Actrița,  vizibil emoționată nu s-a putut abține să nu facă și o remarcă la adresa lui Donald Trump: „Dacă ii dai pe toți afară din țară, nu o să mai fie nimic de văzut decât fotbal și arte marțiale” . Discursul i-a facut pe toți cei din sală să se ridice și să o aplaude minute în șir.

„Lipsa de respect incită la lipsă de respect. Violența incită la violență. Și când cei aflați în funcție de conducere se folosesc de pozițiile lor ca să îi batjocorească pe ceilalți, suntem pierduși” a spus Meryl Streep.

Foto: Globurile de Aur 2017 – facebook

26
/09
/17

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tânără măritată, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), când i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea. „Tulip Fever / Febra Lalelelor”, distribuit de Forum Film România, rulează în cinematografele din toată ţara.

25
/09
/17

Regizorul Martin Scorsese va preda un curs pe internet ce va fi dedicat artelor cinematografice. Inițiativa reprezintă prima incursiune a renumitului cineast american în domeniul cursurilor difuzate online. Cineastul american, câștigător al unui premiu Oscar, va debuta în calitate de profesor de arte cinematografice la începutul anului 2018 prin intermediul unui curs online difuzat de platforma educațională MasterClass.

25
/09
/17

Dakino Production anunță premiera în cinematografe a celui de-al 7-lea film de lungmetraj în regia lui Dan Chișu, ANIVERSAREA, ce va avea loc 10 noiembrie, la o zi distanță de data la care se sărbătorește căderea Zidului Berlinului, moment emblematic ce reprezintă sfârșitul regimului comunist în țările din Europa Centrală și de Est.

23
/09
/17

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, „Mother!”, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.

20
/09
/17

„Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea.” - Sophia Loren. Legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran și una dintre cele mai intens celebrate frumuseți din lume, Sophia Loren împlineşte, astăzi, 83 de ani.

19
/09
/17

CRONICA DE FILM „Un pas în urma serafimilor”, debutul extrem de aşteptat al lui Daniel Sandu, ficţionalizează, într-un stil apropiat de un anume cinema mainstream nu foarte ofertant, experienţa nefericită a regizorului ca elev într-un seminar teologic ortodox.

19
/09
/17

Filmările la "Moromeții 2", în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rolul principal, au debutat ieri (18 septembrie), în comuna Talpa, locație unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului. Filmările vor dura trei săptămâni și au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeași în care s-a înregistrat prima peliculă.

19
/09
/17

Astăzi, 19 septembrie (de la ora 21.00), mîine și poimîine, la CinemaPRO, American Independent Film Festival pregăteşte trei întâlniri cu actorul Ethan Hawke, invitat special al Festivalului. Astfel,, în această seară, celebrul actor va prezenta filmul "Born to Be Blue" - premieră în România. Ethan Hawke joacă rolul celebrului trompetist şi muzician Chet Baker, devenit o legendă a jazz-ului în anii ʼ50.