La La Land, tot mai aproape de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-tot-mai-aproape-de-oscar/

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincţie acordată la cea de-a 69-a ediţie anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani – The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică „La La Land”. Premiul obţinut de regizorul filmului „La La Land” consolidează poziţia de favorită la Oscar a peliculei din distribuţia căreia fac parte Ryan Gosling şi Emma Stone.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2017

Premiul pentru Cel mai bun regizor acordat în cadrul galei DGA Awards este considerat un barometru elocvent pentru premiile Oscar, prestigioasele statuete ale Academiei americane de film urmând a fi acordate la data de 26 februarie.

Șaptesprezece dintre cei douăzeci și unu de câștigători ai DGA Awards au fost recompensați cu premiul Cel mai bun regizor la galele Oscar. Toate cu excepția unuia dintre ele au câștigat și premiul cel mare acordat pentru Cel mai bun film.

„La La Land” a câștigat, la începutul lunii ianuarie, la Globurile de Aur, toate cele șapte premii pentru care primise nominalizări și este nominalizată la 14 categorii la premiile Oscar, inclusiv la cea pentru Cel mai bun regizor.

Musicalul romantic a fost nominalizat la nu mai puțin de 14 premii Oscar, performanță la care au ajuns în istoria filmului doar două producții — „Titanic” (1997) și „All About Eve” (1950).

Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizat pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, scenariu original și coloană sonoră, precum și pentru montaj, imagine, decoruri, costume și Cel mai bun sunet.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, „La La Land” a obținut două nominalizări la categoria Cel mai bun cântec original, pentru „City of Stars” și „Audition”.

The Directors Guild este un grup nonprofit ce reprezintă peste 16.000 de regizori de film, de televiziune și de publicitate din Statele Unite.

Foto: La La Land – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.